SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koprski kriminalisti prijeli združbo preprodajalcev heroina

2

termometer

 | Foto:
Koprski kriminalisti so pred dvema dnevoma zaključili enoletno kriminalistično preiskavo kriminalne združbe preprodajalcev prepovedanih drog.

Pridržali so pet oseb z območja Portoroža, med njimi tudi 46-letnika, ki je vodil združbo in organiziral mrežo svojih, najmanj osmih preprodajalcev heroina.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dean Jurič, so v približno leto dni dolgi kriminalistični preiskavi koprski kriminalisti sodelovali z italijanskimi kolegi, Squadro Mobile iz Trsta. Pri rednem delu so namreč pričeli zaznavati povečano ponudbo prepovedane droge heroin na območju slovenske obale in širšem tržaškem območju.

31-letnik umrl po zaužitju heroina Ugotovili so, da je 46-letni Portorožan mreži svojih preprodajalcev dobavljal heroin po ceni od 23 do 25 evrov za gram, ti pa so drogo preprodajali odjemalcem z območja Obale in Trsta tudi po 30 in več evrov za gram. V sodelovanju z italijanskimi kolegi so kriminalisti identificirali tudi mrežo petih odjemalcev heroina s tržaškega območja in jim neposredno po nakupu na območju Obale od slovenskih preprodajalcev v več primerih zasegli heroin. V začetku lanskega leta naj bi prav eden od identificiranih slovenskih preprodajalcev, 33-letnik z območja Portoroža, prodal 31-letniku z območja Portoroža odmerek heroina, zaradi katerega je ta po zaužitju tudi umrl.

Vodjo združbe prijeli pri poskusu prodaje heroina Pred dvema dnevoma je specialna enota policije 46-letnega osumljenca, ki je vodil združbo, prijela pri poskusu prodaje 756 gramov heroina na centralnem parkirnem prostoru v Kopru. Koprski kriminalisti in policisti so isti dan opravili še pet hišnih preiskav in poleg ostalih predmetov zasegli še preko 50.000 evrov gotovine, za katero obstaja utemeljen sum, da izvira iz preprodaje prepovedanih drog.

Zasegli so tudi večjo količino zlatega nakita Zasegli so tudi večjo količino zlatega nakita v vrednosti približno 10.000 evrov. V celotni kriminalistični preiskavi pa so zasegli 1,9 kilograma heroina, kar bi združbi na črnem trgu lahko prineslo od 43.700 do 150.000 evrov. Kot je še pojasnil Jurič, podatki nakazujejo, da je heroin prihajal po tako imenovani balkanski poti, verjetno iz Bolgarije.

Dokazov proti osumljenim je dovolj V okviru preiskave so zoper pet osumljencev zbrali dovolj dokazov za podajo kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 27 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog.

Zagrožena zaporna kazen za storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je od enega do 10 let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin