Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2012,
16.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Istra

Ponedeljek, 16. 1. 2012, 16.58

7 let, 12 mesecev

Karnerjeva naj bi v Istro vlagala milijone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenca Mihael in Alenka Karner, ki sta osumljena spletne prodaje nedovoljenih dopinških preparatov, naj bi del milijonskih zaslužkov vložila tudi v nepremičninske projekte v Istri.

Gre za vilo in še tri zemljišča v skupni velikosti 5000 kvadratnih metrov v Lovranu, poroča hrvaški novičarski spletni portal tportal.hr. Hrvaški spletni portal poudarja, da ni znano, ali so vlaganja zakoncev Karner na Hrvaškem del mednarodne preiskave o kaznivih dejanjih spletne prodaje dopinških preparatov, ki naj bi bila storjena v različnih delih sveta, vendar ne v Sloveniji. Portal ob tem dodaja, da sta zakonca "prala denar" z vlaganji v nepremičnine v Sloveniji in na Hrvaškem.

Najbolj pomembna investicija je bil nakup starega posestva pri Opatiji "Na Hrvaškem je družina Karner vlagala prek nepremičninske agencije Romarius iz Barbana (kraj v Istri pri Pulju), katere direktorja sta bila Mihael Karner in njegov oče Avguštin, medtem ko je kot ustanoviteljica vpisana off shore družba iz Paname, North Group Holding Corp," poroča hrvaški portal. Portal še navaja, da je bila najbolj pomembna investicija Romariusa nakup starega posestva v elitnem delu Lovrana pri Opatiji. Staro posestvo so porušili in na njem zgradili luksuzno vilo.

Pri izgradnji niso imeli vseh dovoljenj, so pa "našli skupni jezik" z oblastmi Tportal pri tem izpostavlja, da Romarius že več let posluje z izgubo, edina vrednost, ki je ima, pa je omenjena vila v vrednosti 13,5 milijona kun (1,8 milijona evrov). Pri izgradnji vile niso imeli vseh ustreznih dovoljenj, so pa "našli skupni jezik" z občinskimi oblastmi v Opatiji.

V Lovranu naj bi kupila tudi zemljišča, vredna približno pol milijona evrov "Fotografije poslopja kažejo, da sta zakonca Karner gojila strast do vil 'na steroidih'. Tako kot njuna vila v Avstriji, v kateri sta bila prijeta, tudi tista v Lovranu spominja na kičasti luksuz," ocenjuje tportal.n Zakonca naj bi v Lovranu kupila tudi tri zemljišča, vredna približno pol milijona evrov. Družina Karner je sicer imela poleg podjetja Romarius na istem naslovu v Barbanu registrirano tudi podjetje Karner d.o.o, ki ga je leta 2001 ustanovila Mihaelova mati Cirila.

Tportal.hr omenja tudi poslovne vezi med družino Karner in pokojnim novinarjem ter podjetnikom Danilom Slivnikom, ki je storil samomor. "Dramatičnost tega dejanja daje slutiti, da smo še daleč od razkritja vseh operacij slovenskih kraljev dopinga," navaja hrvaški portal.

Spomnimo: Mihaela in Alenko Karner je avstrijska policija aretirala 27. decembra lani v okviru sodelovanja z ameriškimi in italijanskimi oblastmi zaradi domnevne prodaje dopinških preparatov prek interneta. Karnerjeva naj bi vodila mrežo preprodajalcev anaboličnih steroidov, z njihovo prodajo pa sta po ocenah avstrijske policije zaslužila okoli 38 milijonov evrov. Deželno sodišče v Celovcu je prejšnji teden odobrilo njuno izročitev ZDA na podlagi prošnje za njuno prijetje in izročitev ameriškega pravosodnega ministrstva. Njuna obramba pa se je pritožila.

Ne spreglejte