SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je Zoran Janković pri gradnji Stožic pral denar?

4

termometer

 | Foto:
Specializirano državno tožilstvo je po poročanju POP TV zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića vložilo zahtevo za sodno preiskavo zaradi suma napeljevanja k zlorabi položaja in pranja denarja.

Gre za tri milijone evrov, ki naj bi jih direktor Energetike Ljubljana Hrvoje Drašković plačal gradbincu Grep za nakup centralne strojnice v Stožicah. Denar naj bi Drašković Grepu nakazal, čeprav bi morala Energetika centralno strojnico po poročanju POP TV dobiti v brezplačno uporabo.

Grep naj bi denar potreboval za Stožice Po poročanju POP TV, ki se sklicuje na navedbe Nacionalnega preiskovalnega urada in tožilstva, naj bi Drašković z nakazilom treh milijonov evrov le pomagal Grepu, ki je denar nujno potreboval za dograditev Stožic.

Sodna preiskava za šest ljudi Tožilstvo v tem primeru zahteva sodno preiskavo za šest ljudi. Poleg Zorana Jankovića in Draškovića naj bi bili v sporne posle vpleteni še oba direktorja Grepa – Uroš Ogrin in Zlatko Sraka ‒, Jankovićev sin Damijan Janković in direktor Baze Dante Boštjan Stamejčič.

Drašković osumljen zlorabe položaja, preostali pranja denarja Od treh milijonov evrov kupnine naj bi Grep pol milijona nakazal Bazi Dante, ta naprej 400 tisoč evrov KML Naložbe Damijana Jankovića. Ta pa naj bi potem 100 tisoč evrov očetu Zoranu Jankoviću nakazal kot vračilo posojila. Zato je Drašković osumljen zlorabe položaja, preostala peterica pa pranja denarja, še poroča POP TV.

Proti Jankoviću že ena sodna preiskava Okrožno sodišče v Ljubljani je sicer zoper ljubljanskega župana v zadevi Stožice že pred dnevi izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave. Tožilstvo ga v tem primeru sumi oškodovanja bank in EU, saj naj bi Grepu pri financiranju Stožic z navidezno pogodbo pomagal pri preslepitvi bank.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin