Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 12. 2017,
19.39

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Gruškovje tihotapljenje orožje

Torek, 5. 12. 2017, 19.39

6 let, 4 mesece

Gruškovje: Bosanec tihotapil cel arzenal orožja, potopil ga je v čokolado #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Na mejnem prehodu Gruškovje je bila v soboto akcija v slogu najboljše policijske kriminalke. Državljan Bosne in Hercegovine je tihotapil ves arzenal orožja: pištole, bombe, naboje, puške in celo tromblonski mini. 

Petindvajsetletni potnik na avtobusu iz Bosne na Švedsko je skrival 36 ročnih bomb, sedem pištol in več sto kosov streliva. Orožje je zelo izvirno zapakiral v plastične škatle, ki jih je potopil v čokolado in majonezo.

Policisti so ročne bombe, orožje in naboje odkrili, ko so potniki stopili iz avtobusa in opravili rentgenski pregled. Ta je bil uspešen kljub iznajdljivemu skrivališču, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV.

"Nekaj tega orožja oziroma eksplozivnih sredstev je bilo skritih v plastičnih posodah, nekatere so bile potopljene v majonezi in čokoladi," je povedal Andrej Kolbl iz sektorja kriminalistične policije PU Maribor.

Tihotapljenje orožja in bomb na avtobusih, ki predvsem delavce vozijo v zahodnoevropske ali skandinavske države, pa ni nič neobičajnega.

"Lahko rečem, da je to običajen način. Vsak dan si izmislijo nekaj novega. Tokrat je bilo to v takih posodah, pištolesmo našli tudi že v kruhu," pravi Robi Ribič iz Generalne policijske uprave.

V koš vrgel še več orožja

Policisti pa so v nadaljevanju preiskave postali pozorni še na torbo, ki jo je osumljeni pustil pred avtobusom in je ni odnesel na pregled. Iz nje je voznik avtobusa vzel več vrečk in jih odnesel v bližnji koš za smeti.

"V tej torbi so bile še bile tri avtomatske puške, pištola, tablonski mini M60, osem nabojnikov, lesena kopita in 208 nabojev različnih kalibrov," pravi Kolbl.

Osumljenemu je v ponedeljek ptujski preiskovalni sodnik že odredil pripor, grozi mu do 10 let zapora. Mariborski policisti pa v sodelovanju z bosanskimi, hrvaškimi, švedskimi in danskimi kolegi preverjajo tudi, ali je tihotapljenje povezano s terorizmom.

Ne spreglejte