Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Petek,
11. 3. 2016,
10.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zorica Škrbić sojenje ugrabitev

Petek, 11. 3. 2016, 10.26

6 let, 7 mesecev

Eden od domnevnih ugrabiteljev Škrbićeve oproščen zaradi pomanjkanja dokazov

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Milan Trivković je eden od štirih domnevnih ugrabiteljev 33-letne Zorice Škrbić, ki je umrla dan po ugrabitvi. Oprostili so ga zaradi pomanjkanja dokazov, sodišče pa dvomi o njegovem alibiju.

Umrla Zorica Škrbić je bila partnerica pravnomočno obsojenega roparja banke Dejana Vidmarja. Trije ugrabitelji so bili na podlagi priznanja krivde že pravnomočno obsojeni, specializirano državno tožilstvo pa je tudi 27-letnemu Milanu Trivkoviću očitalo sodelovanje pri pripravah in pri sami ugrabitvi, piše Mihael Korsika v časniku Delo.

Milan Trivković je po trditvah tožilstva Škrbićevo najprej opazoval, da so o njej pridobili čim več informacij, nato pa vozil avtomobil, s katerim so jo ugrabili. Tožilstvo trdi, da je Trivković prevzel bel avtomobil ter se z njim odpeljal po makadamskih poteh in kolovozih do kraja mučenja, saj pozna območje, ker živi v bližini, piše Delo.

Dokazi proti Trivkoviću - Mati pokojne je pod oknom pred ugrabitvijo v belem alfa romeu videla spečega moškega, ki ga je prepoznala kot Trivkovića.

- Tožilka je poudarila, da so neznanci med sodnim postopkom ustrahovali in fizično napadli vsaj dve priči, ki sta spremenili izjavi, dani policiji. Ena izmed prič je v gozdu videla avtomobila in na policiji zatrdila, da je bil voznik alfe podoben Trivkoviću.

- V pogodbi o priznanju krivde treh že obsojenih storilcev so ti priznali, da so dejanje storili skupaj s Trivkovićem.

Obramba je pričakovala oprostilno sodbo zaradi naslednjih dejstev: - Trivković je osumljen na podlagi izjave priče, ki ga je videla v gozdu.

- Obtoženi je sodeloval s policijo, prostovoljno je dal prstne odtise in vzorec DNK.

- Alibi je potrdilo več prič, ki jih je predlagalo tožilstvo. Trivkoviću so številne priče zagotovile alibi. V času ugrabitve naj bi bil doma, kjer je imel piknik s prijatelji. Tožilstvo je prepričano, da gre v tem primeru za krive izpovedbe, da bi ga zaščitili.

Sodnica Trivkovića oprostila Sodnica Vesna Podjed je oprostilno sodbo pojasnila s tem, da obstajajo okoliščine, ki so sumljive, vendar ne pripeljejo do sklenjenega kroga. Kot je dejala, glede Trivkovićeve udeležbe ne obstajajo materialni dokazi, številne priče pa so se opirale le na govorice.

Povedala je še, da alibiju ne verjame povsem in da meni, da le ni bilo tako, kot so priče izpovedale. O ustrahovanju prič ni govorila.

Med obrazložitvijo sodbe sta dvorano zapustila mati in brat pokojne. Tožilka je po njunem odhodu že napovedala pritožbo na sodbo.

Ne spreglejte