Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 1. 2018,
17.12

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

4

Natisni članek

Gašper Tič uboj sodišče

Četrtek, 11. 1. 2018, 17.12

6 let, 3 mesece

Obtoženi smrti Gašperja Tiča se bo v sredo izrekel o krivdi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

4

sodišče | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Stefan Cakić se bo prihodnjo sredo na ljubljanskem okrožnem sodišču izrekel o krivdi za smrt znanega igralca Gašperja Tiča, je razvidno s spletne strani sodišča. Cakić na predobravnavni narok čaka v priporu, če krivde ne bo priznal, mu bodo sodili. Po besedah njegovega odvetnika Gorazda Fišerja obramba s tožilstvom ni dosegla sporazuma o priznanju krivde.

Ali bo Cakić kljub temu krivdo na predobravnavnem naroku priznal, Fišer ni hotel razkriti.

Kazen lahko tudi milejša od minimalne

Cakić je obtožen uboja, za kar je predvidenih od pet do 15 let zapora. A ker naj bi Cakić Tiča ubil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, je kazen teoretično lahko milejša od minimalne.

Ljubljanski policisti so 18. junija lani 44-letnega igralca našli mrtvega v stanovanju na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Ugotovili do, da naj bi ga Cakić med prepirom večkrat zabodel z ostrim predmetom, zato je Tič zaradi izkrvavitve na kraju umrl. Po navedbah policije sta se Tič in Cakić poznala. Ko sta v noči umora zapustila ljubljanski lokal, sta šla v stanovanje, kjer se je zgodil usodni spor.

Obramba uspešna s pritožbo na prvotno obtožnico

Igralec Gašper Tič je umrl junija lani. | Foto: Arhiv MGL Igralec Gašper Tič je umrl junija lani. Foto: Arhiv MGL Tožilstvo je obtožnico zoper Cakića prvič vložilo poleti, vendar se je obramba nanjo pritožila in bila pri tem uspešna. Zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je zadevo vrnil v fazo sodne preiskave in odločil, da se mora o obtoženem izreči še sodni izvedenec psihiatrične stroke.

Po prejetem mnenju psihiatra se je tožilstvo odločilo za obtožbo kaznivega dejanja uboja tudi po členu, ki govori o bistveno zmanjšani prištevnosti storilca.

Cakićev motiv za dejanje uradno še ni znan, po neuradnih informacijah pa naj bi zatrjeval, da ga je hotel Tič spolno zlorabiti. V medijih se pojavljajo tudi zapisi, da je bil Cakić v preteklosti član tujske legije in da je preprodajal prepovedane droge.

Ne spreglejte