Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
16.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

policija prebežnik meja Novo mesto

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 16.47

5 let, 2 meseca

Dolenjski policisti obravnavali več nezakonitih prehodov meje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Policija slika | Fotografija je simbolična. | Foto Ana Kovač

Fotografija je simbolična.

Foto: Ana Kovač

Policisti so na novomeškem območju v petek in soboto obravnavali več ilegalnih prehodov državne meje in poskuse izmika mejni kontroli na Obrežju. Na avtocesti iz smeri Obrežja so ustavili voznika, ki je v kombiniranem vozilu prevažal šest državljanov Iraka. Več tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo, so policisti prijeli tudi v Sevnici in Črnomlju.

V soboto so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani ustavljali voznika kombiniranega vozila mercedes hrvaških registrskih oznak.

Zoper 19-letnika, ki je prevažal prebežnike, odredili pripor

Voznik je vozil z veliko hitrostjo in ni upošteval znakov policistov. Ustavili so ga pri Biču in med postopkom ugotovili, da 19-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža šest državljanov Iraka, med njimi dva otroka, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Policisti so tujce predali hrvaškim varnostnim organom, 19-letnemu Hrvatu pa so zasegli vozilo in ga privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

hrvaška policija
Novice Hrvaški policisti v slovenskem tovornjaku odkrili več deset prebežnikov

Tujce predali hrvaškim varnostnim organom

V petek so mejni policisti na prehodu Obrežje med kontrolo tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak ob vstopu v Slovenijo na podvozju vozila našli dva državljana Afganistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Na tovornem vozilu makedonskih registrskih oznak so med tovorom našli še štiri državljane Pakistana.

Na tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak so na podvozju našli dva državljana Afganistana, v tovornem delu tovornega vozila makedonskih registrskih oznak pa še štiri državljane Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Sevniški policisti so prav tako v petek hrvaškim varnostnim organom predali štiri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Črnomaljski policisti so pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli štiri državljane Maroka in dva državljana Alžirije.

Dva državljana Maroka, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito, sta bila odpeljana v azilni dom, druge tujce pa so predali hrvaškim varnostnim organom. V soboto so v Črnomlju prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije, so še pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Policisti so v januarju obravnavali 325 nezakonitih prehodov meje. Število se je glede na januar preteklega leta povečalo za 33,7 odstotka. Najpogosteje so v januarju obravnavali državljane Alžirije in Pakistana. Največ, 41 odstotkov vseh nezakonitih prehodov, so obravnavali policisti na območju PU Koper. V minulem mesecu je 172 tujcev izrazilo namero podaje prošnje za mednarodno zaščito, med njimi je bilo največ državljanov Alžirije, je še razvidno iz poročila policije o nezakonitih prehodih državne meje za januar 2019.
Ne spreglejte