SiolNET. Novice Črna kronika
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celje: Zasegli 1.500 sadik in 28 kilogramov posušene konoplje #foto

1,73

termometer

Zaseg konoplje
V torkovih hišnih preiskavah so celjski policisti in kriminalisti zasegli tudi okoli 1.500 sadik konoplje. Foto: PU Celje

Celjski policisti in kriminalisti so v torkovih hišnih preiskavah zasegli okoli 1.500 sadik konoplje ter dobrih 28 kilogramov posušene konoplje, ki je bila pripravljena za prodajo. Zaradi neupravičene proizvodnje in prometa z mamili bodo kazensko ovadili 12 oseb, med njimi tudi devet Slovencev. Prostost so odvzeli sedmim osumljencem.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo končali obsežno preiskavo kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, v okviru katere bodo kazensko ovadili 12 oseb, starih od 27 do 47 let. Ovadili so devet Slovencev, dva Srba in enega Hrvata. Kazensko ovadbo bodo podali za 12 kaznivih dejanj.

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Prodajali opremo za gojenje konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin

Omenjeno preiskavo so kriminalisti in policisti začeli decembra lani. Ugotovili so, da so glavni akterji kriminalne združbe prek spletne prodajalne s sedežem na območju Celja prodajali opremo za gojenje prepovedane droge konoplje in dajali navodila za vzgojo rastlin.

Prodajali so sisteme za osvetljavo rastlin, sisteme za prezračevanje, zemljo, gnojila in druge preparate, ki so bili namenjeni predvsem vzgoji rastlin v nadzorovanem okolju, ki omogoča več žetev pridelka na leto in večjo vsebnost tetrahidrokanabinola.

Policisti in kriminalisti so zasegli tudi dobrih 28 kilogramov konoplje. Policisti in kriminalisti so zasegli tudi dobrih 28 kilogramov konoplje. Foto: PU Celje

Ob koncu preiskave, v kateri je sodelovalo 85 policistov in kriminalistov, so na policiji opravili sedem hišnih preiskav. Prostost so odvzeli sedmim osumljencem.

Zasegli okoli 1.500 sadik konoplje in 28 kilogramov posušene konoplje

V hišnih preiskavah, te so bile v sedmih prostorih, ki so bili opremljeni za kontrolirano gojenje in pridelavo konoplje, so našli ter zasegli okoli 1.500 sadik konoplje, okoli 28 kilogramov posušenih cvetov konoplje, 60 tisoč evrov gotovine, več opreme za gojenje konoplje in več pripomočkov za preprodajo droge.

Prav tako so si osumljeni na sedežu podjetja za proizvodnjo in nadaljnjo prodajo konoplje opremili okoli 70 kvadratnih metrov velik prostor, v katerem so kontrolirano vzgajali dobrih tisoč sadik konoplje. Posušeno konopljo so hranili na drugi lokaciji, kjer so policisti našli 50 paketov z 0,5 kilograma posušenih rastlinskih delcev konoplje, so dodali na Policijski upravi Celje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin