Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 3. 2017,
7.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Natisni članek

Policija zapor Ljubljana Stephen Casiraghi

Ponedeljek, 27. 3. 2017, 7.34

6 let, 7 mesecev

Casiraghi spet v priporu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Stephen Casiraghi zajem slike | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Stephen Casiraghi, ki so ga pred kratkim izpustili iz zapora, se je spet znašel v priporu. Policija ga je prijela v soboto, potem ko je z nevarno vožnjo po Ljubljani ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike. Preiskovalni sodnik je pripor odredil zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja.

Kot smo poročali, so v soboto v središču Ljubljane opazili clia, na katerem je imel voznik nameščeni različni registrski tablici, ki nista pripadali temu vozilu. Policisti so zapeljali za vozilom, a je voznik ignoriral vse njihove signale in s pospešeno hitrostjo vozil v smeri Zelene jame. Tam je vozilo ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke.

Policisti so preiskali območje in odkrili 48-letnika, ki pa se je upiral prijetju, zato so policisti uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Našli so tudi odvrženi tablici, za kateri so ugotovili, da so ju v preteklih dneh ukradli na območju Ljubljane.

Predčasno izpuščen

Casiraghi je še do pred kratkim prestajal zaporno kazen na Dobu zaradi različnih kaznivih dejanj. Enotna kazen 22 let in 11 mesecev zapora bi se mu iztekla avgusta 2019.

Lani septembra je vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi nepravilnega združevanja kazni, vrhovno sodišče pa je potrdilo očitke obrambe, da naj bi sodišče prve stopnje nezakonito združevalo Casiraghijeve kazni. Tako je Casiraghi 10. marca odkorakal na prostost, v več postopkih pa toži državo za odškodnino.

Odvetnik: Dobil sem vtis, da se trudi urediti zadeve

"V razgovorih s Casiraghijem sem dobil vtis, da se kljub dolgoletni družbeni izolaciji trudi urediti svoje zadeve na daljši rok in da se s tem v zvezi zaveda tudi svoje odgovornosti. Obžalujem, da mu to (zaenkrat) ni uspelo," nam je v odzivu na pripor dejal njegov odvetnik Tomaž Toldi, ki je bil s Casiraghijem po izpustitvi na prostost pogosto v telefonskih in osebnih stikih, nazadnje minuli petek. Dodal je, da ga v zadevi s priporom sicer ne zastopa in predvideva, da mu je bil določen zagovornik po uradni dolžnosti, zato v zvezi z zadnjim primerom ne more dati nobenih informacij.

Toldi še dodaja, da gre za primer, "ki bi ga morale z vidika vprašanja resocializacije proučiti vse pristojne institucije in ugotoviti, kaj se da izboljšati, da bi se osebe, ki so izpuščene na prostost po dolgoletnem prestajanju kazni, in ki ne morejo računati na pomoč svojcev ali znancev, uspešno vključile v družbo in si zagotovile osnovne pogoje za življenje."

Kaj je odvetnik govoril ob Casiraghijevi izpustitvi?

"Kot odvetnik se nikakor nočem in ne smem opredeljevati do vprašanja, ali je Casiraghi nevaren za okolico. Menim, da javnost zaradi izpustitve Casiraghija nima razlogov za preplah," nam je sicer pred dobrima dvema tednoma Toldi povedal ob Casiraghijevi izpustitvi na prostost.
Ne spreglejte