Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 3. 2017,
13.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Natisni članek

Stephen Casiraghi Ljubljana Policija

Nedelja, 26. 3. 2017, 13.53

6 let, 7 mesecev

Z divjo vožnjo po središču Ljubljane naj bi pred policisti bežal Stephen Casiraghi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,93

1

Škoda octavia RS policija | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

V soboto nekaj po deveti uri zjutraj je voznik renaulta clia v središču Ljubljane bežal pred policijo, pri tem pa s predrzno in nevarno vožnjo ogrožal pešce in druge voznike. Policija je voznika, 48-letnega moškega, prijela in mu odvzela prostost, šlo pa naj bi za Stephena Casiraghija, ki je bil pred kratkim izpuščen iz zapora.

Voznik clia je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici, ki nista pripadali omenjenemu vozilu. Policista sta zato zapeljala za njim in ga s predpisanimi znaki začela ustavljati. Moški se kljub temu ni ustavil, temveč je pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri Zelene jame, kjer je nato avtomobil ustavil, odstranil tablici z vozila in ju odvrgel, sam pa pobegnil peš med stanovanjske bloke. Policisti so pri pregledu območja moškega prijel in mu odvzeli prostost, so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike

Med vožnjo na relaciji Njegoševa cesta, Hrvatski trg, Ilirska ulica, Rozmanova ulica, Maistrova ulica, Masarykova cesta, Njegoševa cesta, Bohoričeva ulica, Potrčeva ulica, Pod ježami, Partizanska ulica in Rojčeva ulica je voznik clia vozil predrzno in nevarno, s tem pa ogrožal pešce in nasproti vozeče voznike, ki so se morali tudi umikati z vozišča, da so preprečili trčenje.

Je divjal Stephen Casiraghi?

Portal 24ur.com poroča, da je clia vozil nihče drug kot Stephen Casiraghi, ki je bil pred dobrima dvema tednoma predčasno izpuščen iz zapora na Dobu, kjer je zaradi različnih kaznivih dejanj, med drugim tudi ugrabitve in spolnega izživljanja nad avtoštoparko, prestajal 22-letno zaporno kazen, ta bi se mu sicer iztekla leta 2019. 

Casiraghi poskuša kot tožnik na mariborskem sodišču od države iztožiti 150 tisoč evrov, ker naj bi ga leta 2011 v mariborskem zaporu poškodoval pravosodni policist:

Policija naproša vse priče, morebitne udeležence oziroma oškodovance dogodka, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oziroma Policijsko postajo Ljubljana Moste, pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.
Ne spreglejte