Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2019,
14.47

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Natisni članek

konoplja kokain preiskava Ljubljana

Ponedeljek, 27. 5. 2019, 14.47

4 leta, 10 mesecev

42-letnik ob pridržanju z 1,6 kilograma kokaina, policisti zasegli tudi konopljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

2

Zaseg droge | Ljubljanski policisti so sredi maja zasegli večjo količini prepovedanih drog konoplje in kokaina. | Foto PU Ljubljana

Ljubljanski policisti so sredi maja zasegli večjo količini prepovedanih drog konoplje in kokaina.

Foto: PU Ljubljana

Ljubljanski policisti so sredi maja na območju Šiške zasegli večjo količino prepovedanih drog konoplje in kokaina. Preiskavo so sprožili po tem, ko so prejeli prijavo, da naj bi 42-letni slovenski državljan v poslovnem objektu gojil prepovedano drogo, pri tem pa naj bi mu pomagal 43-letni državljan BiH.

Na ljubljanski policijski upravi pojasnjujejo, da sta bila osumljenca 14. maja prijeta in pridržana na območju Ljubljane. Ob prijetju je imel 42-letnik pri sebi 1,6 kilograma kokaina. V nadaljevanju so policisti pridobili odredbo sodišča, opravili preiskavo prostorov na območju Ljubljane in okolice Kranja ter preiskavo njunih osebnih vozil.

Zasežena konoplja | Foto: PU Ljubljana Zasežena konoplja Foto: PU Ljubljana

Požar v Ljubljani
Novice Ljubljana: zagorelo v podjetju, eno osebo odpeljali v bolnišnico #foto

pasica | Foto:

Pri osumljencih odkrili konopljo in kokain

Policisti so med drugim ugotovili, da sta osumljenca prek svojih podjetij v začetku lanskega leta najela poslovni objekt v Šiški, skladiščne prostore objekta pa sta preuredila, da sta v njih lahko gojila konopljo. Pri preiskavi stanovanjske hiše 42-letnega osumljenca v okolici Kranja so policisti našli in zasegli okoli 440 sadik konoplje in pripomočke za gojenje.

Policisti so zasegli tudi konopljine sadike in pripomočke za njeno gojenje. | Foto: PU Ljubljana Policisti so zasegli tudi konopljine sadike in pripomočke za njeno gojenje. Foto: PU Ljubljana

Pri preiskavi poslovnega objekta v Ljubljani so v dveh ločenih prostorih našli in zasegli okoli 530 sadik konoplje ter 31 paketov s posušeno konoplje. Tudi v teh prostorih so policisti odkrili in zasegli pripomočke za gojenje konoplje. V vozilu 42-letnega osumljenca so odkrili in zasegli več mobilnih telefonov ter en zavitek kokaina.

Zapor
Novice Srb, ki je poskušal pretihotapiti tujce v Slovenijo, pristal v priporu

Elektropodjetji oškodovala za več tisoč evrov

Zaseženi kokain | Foto: PU Ljubljana Zaseženi kokain Foto: PU Ljubljana 42-letnik je bil po končanih aktivnostih preiskovalcev s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zoper 43-letnika iz BiH je bilo pridržanje po zbranih obvestilih odpravljeno, policisti pa bodo zoper njega vložili kazensko ovadbo. Osumljena v preteklosti še nista bila obravnavana za tovrstna kazniva dejanja.

Policisti medtem nadaljujejo zbiranje obvestil glede nezakonitega odjema elektrike v škodo dveh podjetij za distribucijo električne energije. Glede na zbrane podatke bodo zoper 42-letnika vložili kazensko ovadbo zaradi velike tatvine. Z dejanjem sta osumljena omenjeni podjetji oškodovala za več tisoč evrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Ne spreglejte