SiolNET.
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj ko bi za božič zbežali v čisto drug svet?

0

termometer

Obstajajo kraji, kjer lahko med prazniki pozabite na vsakdanjo naglico in vrvež. Pustite domišljiji prosto pot in se odpravite na neprecenljivo doživetje.

Bi se radi sprostili v odmaknjeni vili na Irskem ali na španskem podeželju? Pripravite kovčke, spakirajte nekaj otroške vedoželjnosti in se z odpravite na pot po čarobnih deželah sveta.

Vabimo vas v skrite kotičke evropskih mest, na irsko podeželje in na obrežja skrivnostnih švedskih jezerc. S kartico MasterCard vas bodo povsod pričakale božične ugodnosti in presenečenja, ki jih lastnikom kartice omogoča družba MasterCard.

Podoživite preteklost na skrivnostnem Irskem

Ob vznožju hribovja Slieve Bloom sredi Irske vas v zgodovinskem in romantičnem kraju Ballyfin Demesne pričakuje pravi podeželski dvorec.

Uživali boste lahko v spokojnosti kraja in prečudoviti naravi. Le sto kilometrov z dublinskega letališča, pa vendar tako daleč stran, da boste preživeli res karseda nepozabne počitnice.

Priceless Cities namig: če boste nastanitev rezervirali prek spleta ali telefona, uporabite kodo "Priceless Ireland".

Kaj si ogledati v okolici: bližnja okolica Ballyfin je raj za zgodovinske navdušence, saj so na ogled številni gradovi, hribovci pa se bodo navdušeno podali v hribovje Slieve Bloom. V gradu Birr nedaleč od Ballyfina je bil v 19. stoletju največji teleskop na svetu.

Švedska zima ima svoje čare

V švedskem gradu iz 18. stoletja Södertuna blizu Gneste, le 70 kilometrov iz Stockholma, se boste počutili kot razvajeni plemiči. Grad je postal hotel, zato da vi lahko uživate v švedskem podeželju in se pustite razvajati v lepotilnih salonih in bazenih ter raziskujete pravljično pokrajino.

Priceless Cities namig: privoščite si nočitev v dvorcu ali bližnjem gostišču, razvajali vas bodo z večerjo s tremi hodi, pijačo dobrodošlice, zajtrkom in kavo.

Pričakujejo vas tudi v dizajnerskem hotelu Birger Jarl v Stockholmu. Lastniki kartice MasterCard imajo 20-odstotni popust pri nočitvah v luksuznih sobah.

Med počitnicami v Stockholmu, ki je pozimi še posebej očarljiv, si vzemite čas za restavracijo Eriks Gondolen s klasično božično ponudbo jedi in izjemnim pogledom na Stockholm, Mälaren in Saltsjön.

Priceless Cities namig: božični jedilnik je ugodnejši za lastnike MasterCard kartice. Kaj si ogledati v okolici: tik ob gradu Södertuna leži jezero Frösjön, do Stockholma pa lahko pridete v eni uri.

V Rim na prestižne božične počitnice

Verjetno najlepše jaslice na svetu boste lahko občudovali v Vatikanu, ki v teh dneh pričakuje ogromno obiskovalcev. Če pa boste med bivanjem v Rimu želeli ubežati množicam, ki trumoma hodijo v Vatikan, potem je prestižna rezidenca Napoleone III odlična priložnost, da se v enkratnem ambientu popolnoma prepustite uživanju. Rim je pravo mesto za romantičen konec tedna v dvoje.

Priceless Cities namig: tudi v rimskem hotelu D'Inghilterra imajo lastniki MasterCard nižje cene nastanitve in druge ugodnosti.

Kaj si ogledati v okolici: v Rimu je težko izbrati nekaj znamenitosti, ki jih ne smete izpustiti. Nujno je videti Kolosej, Španske stopnice, Vatikan z baziliko sv. Petra in vse trge s prelepimi fontanami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin