Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2019,
9.39

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča OBI

Natisni članek

advertorial Kaercher čiščenje OBI

Petek, 29. 3. 2019, 9.39

2 meseca, 1 teden

Z enim zamahom do popolne čistoče

Vsebino omogoča OBI
terasa balkon vrt pomlad

Pozimi se je na zunanjih površinah nabralo ogromno umazanije. Balkoni, terase, zunanje stopnice, zidovi in dovozne poti so prekriti s plastmi prahu. Zarastli so se mah in lišaji, povsod so sami madeži, tako da pravo uživanje na prostem še ni mogoče. Najprej je treba vse očistiti.

Pri čiščenju zunanjih površin imamo na voljo dve možnosti. Tega se lahko lotimo ročno, s krtačo, veliko vode in čistilom, kar je fizično zelo naporno in dolgotrajno opravilo.

Druga, veliko bolj učinkovita, predvsem pa hitrejša in okolju prijazna metoda je čiščenje s curkom vode pod zelo visokim pritiskom.

S čiščenjem podaljšamo življenjsko dobo

terasa maček kava | Foto:

Spomladansko čiščenje zunanjih površin je obvezno, pa če bi se še tako radi izognili temu. Pozimi prah, plesen, mikroorganizmi in razne snovi iz okolja naredijo takšno škodo na tleh ali zunanjih zidovih, da v nekaj letih samo čistilo ne bo dovolj, ampak bo treba popraviti razne razpoke in praske ter odstraniti cele plasti umazanije.

Dober gospodar vsako leto poskrbi za temeljito odstranjevanje nečistoč, ki so se nabrale v hladnih in mokrih mesecih. Tako ohranjamo tla varna in neoporečno čista.

Prednosti visokotlačnega čiščenja

čiščenje | Foto:

Lepši videz: Pogled na temne madeže na tleh je res neprijeten. Z dobro vzdrževanimi talnimi površinami hitro izboljšamo videz celotnega objekta in njegove okolice. K videzu našega doma veliko prispevajo čista tla, stopnice, stezice, ograje, streha, dovozi in okenske police.

Daljša življenjska doba: Ko se odločamo za res temeljito čiščenje zunanjih tal in zidov, je uporaba visokotlačnih čistilnikov najboljša izbira. Pravilen pristop k čiščenju tal je prvi pogoj za dolgo življenjsko dobo vseh površin.

Brezhibna čistoča: Voda pod visokim pritiskom učinkovito odstranjuje trdovratne madeže, še posebej uspešna je pri odstranjevanju raznih mineralnih oblog, ki se z leti naberejo na površini. Le z vodo pod visokim pritiskom lahko odstranimo vse alge, bakterije, lišaje, mah in plesen, ki uničujejo tla.

Kako delujejo visokotlačni čistilniki?

Voda iz pipe priteče pod pritiskom približno štirih barov. V visokotlačnem čistilniku je visokotlačna črpalka, ki ustvari visok pritisk. Voda z močnim curkom priteče ven skozi ozko šobo.

Prihranek vode: Z visokotlačnimi čistilniki, ki se odrežejo bolje od vseh tradicionalnih načinov čiščenja, prispevamo k čistejšemu okolju, saj je uporaba čistilnih sredstev zmanjšana na minimum. Poleg tega pa porabimo veliko manj vode kot pri običajnem spiranju, ko moramo z milnico in veliko vode najprej zmehčati vse obloge, da jih lahko odstranimo. Visokotlačni čistilniki pa vodo pršijo pri zelo visoki hitrosti in sili, zato dolgotrajne priprave tal in mučno drgnjenje niso potrebni.

kaarcher | Foto: Hitro in učinkovito: Visokotlačni čistilniki so primerni za urejanje večjih površin, predvsem pa delujejo hitro. Dobesedno z enim zamahom lahko opravimo s trdovratno nečistočo. Če pa bi radi posebej skrbno očistili samo en kot, pa z visokotlačno pištolo curek vode natančno usmerimo v točno določeno točko. Za čiščenje domačih površin priporočajo uporabo pritiska do 120 barov.

Prilagodljivo: Pritisk vode je največji v bližini šobe. Zato trdovratnejšo umazanijo čistimo na čim manjši razdalji. Pri manjši onesnaženosti ali občutljivih površinah ustrezno povečamo razdaljo. Tako lahko visokotlačne čistilnike uporabljamo tudi za čiščenje koles, vozil, vrtnega pohištva in raznih cevi ter žlebov.

Čudežna moč vode

kaarcher | Foto:

S pravim pripomočkom bo čiščenje postalo prijetno opravilo.

Visokotlačni čistilnik Kärcher K3 Premium Full Control Car & Home je primeren za čiščenje običajne umazanije v okolici hiše in na balkonu. Zelo uspešno se izkaže tudi pri odstranjevanju manjše umazanije s koles, vrtnih ograj, motornih koles in drugega.

Glavne lastnosti visokotlačnega čistilnika Kärcher K3 Premium Full Control Car & Home:

  • kaarcher | Foto: priključna moč: 1600 W,
  • maksimalni pritisk: do 120 barov,
  • maksimalni pretok vode: 380 l/h, (0,0001 m³/s),
  • površinska zmogljivost: 25 m²/h,
  • maksimalna temperatura vode: do 40 stopinj Celzija,
  • ima 6-metrsko visokotlačno gibko cev in visokotlačno pištolo,
  • prikaz tlaka na pištoli,
  • ima jekleno razpršilno cev Vario Power,
  • komplet vključuje talno šobo T150, šobo za peno in čistila (Car & Home Kit),
  • je mobilen in prilagodljiv. Preklop med visokotlačnim delovanjem in uporabo čistilnega sredstva lahko opravimo brez menjave razpršilne cevi.

Kärcher je vodilno svetovno podjetje na področju čistilne tehnike. Specializirani so za razvoj in prodajo opreme za čiščenje za zasebne, komercialne in industrijske namene. Izbiramo lahko med visokotlačnimi čistilniki, sesalniki za suho in mokro čiščenje, parnimi čistilniki, cestnimi pometači in drugimi čistilnimi napravami.

V trgovinah OBI boste našli tudi širok nabor parnih čistilnikov, primernih za vsak dom. Za svetovanje pri izbiri pravega parnega čistilnika zase se obrnite na svetovalce v najbližji OBI trgovini.

Ne spreglejte