Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 5. 2018,
17.24

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Dom in vrt Vrt Vrt cvetlice rože kraljeva poroka

Ponedeljek, 21. 5. 2018, 17.24

2 meseca, 1 teden

Katere rože so krasile poročno slavje Meghan in princa Harryja in kako so se poklonili princesi Diani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

<iframe width="100%" height="420" src="https://video.siol.net/embed/Ftfjjs04RS" frameborder="0" class="player-embed" allowfullscreen></iframe>

Konec tedna je bil v znamenju kraljeve poroke britanskega princa Harryja in Meghan Markle. Poročno cvetje, za katero sta se mladoporočenca odločila, pa je imelo poseben simbolni pomen. Za Meghanin šopek je poskrbel kar princ Harry, ki je cvetice nabral na zasebnem vrtu pokojne matere princese Diane. 

Za cvetlične aranžmaje pred vhodom kapele sv. Jurija v Windsorju in cvetlice, ki so jih nosile deklice ob vhodu na sprejem, kot tudi okrasje in cvetlične aranžmaje pri formalnem sprejemu gostov je poskrbela londonska cvetličarka Philippa Craddock.

Vhod v kapelo je krasilo sezonsko cvetje

Po poročanju britanskih medijev sta se ženin in nevesta odločila za sorazmerno tradicionalne vrste cvetlic s katerimi sta želela slovesnosti pričarati pridih romantike in elegance. Za cvetlični aranžma pri vhodu v cerkev sta uporabila sezonsko cvetje kot so bele vrtnice, ponije, naprstenci, veje bukve, breze in gabra.

Craddockova se je pri oblikovanju ravnala po klasičnem cvetličnem oblikovanju, ki ga je popestrila s občasno paleto barvnih cvetov in cvetnih instalacij. Vse cvetje, uporabljeno za sobotno poroko, so dobili s posestva Crown in iz parka Windsor.

Cvetličarko osebno izbrala mladoporočenca

Kljub temu, da Craddockova ni izšolana cvetličarka, sta ji pomembno nalogo okrasitve zaupala kar mladoporočenca sama. "V čast mi je, da sta me princ Harry in Meghan izbrala za oblikovanje in ustvarjanje poročnih aranžmajev. Sodelovanje z njimi mi je bilo v absolutno veselje, saj je bil proces izjemno prost, ustvarjalen in zabaven," je dejala.

Trendi Vrtnica: hrana za oko, zdravje, dušo in telo #video

V spomin pokojni mami princesi Diani

Harry je prav posebej za to priložnost prosil cvetličarko, naj v cvetlične aranžmaje in šopke vključi tudi bele vrtnice v spomin na njegovo pokojno mater, saj naj bi bile vrtnice, poleg spominčic, njeni najljubši cvetovi.

Vrtnice so nabrali kar v Belem vrtu Kensingtonske palače, kjer imajo posajen nabor različnih belih vrtnic v spomin na 20. obletnico njene smrti.

Harry je kar sam poskrbel za poročni šopek

Po poročanjih iz Kensingtonske palače je Harry, dan pred poroko sam nabral rože, ki jih je imela Meghan v svojem poročnem šopku, nato pa ga je oblikovala Craddockova. 

Spomladanski šopek so krasili spominčice, ki jih je princesa Diana oboževala, šmarnice, vrtne kresnice, jasmin in zlati kobulček. 

Po kraljevski tradiciji so v šopek dodali še mirto, ta se je začela z Viktorijino hčerko, princeso Viktorijo. Mirta simbolizira upanje in ljubezen, zaradi česar je bila odličen dodatek k spomladanskim cvetlicam. Nevestin šopek je povezoval svilen trak. 

potonika
Trendi Okrasite vrt s potonikami

Cvetje po poroki podarili

Dan po poroki so cvetje, uporabljeno za okrasitev kapele, pretvorili v šopke in jih podarili ženskemu hospicu v Londonu, je na svojem Instagramovem profilu zapisala cvetličarka.

vertikalni vrt
Trendi Zakaj v stanovanju ne bi poskusili z vertikalnim vrtom
Ne spreglejte