Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 3. 2023,
8.04

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča RIKO

Natisni članek

montažna hiša lesena hiša dom trajnostno bivanje gradnja hiše na ključ P. A. T. H. koncept Starck in Riko Riko advertorial

Sreda, 29. 3. 2023, 8.04

2 meseca, 1 teden

Sodobni trajnostni koncepti v bivanjskih prostorih

Skrbno domišljena tipska hiša postaja pravi hit med Slovenci

Vsebino omogoča RIKO

Ko se spomladi prebudi narava, se pri mnogih prebudi tudi želja po novem domu. Trend udobnega bivanja se iz mestnih središč seli na obrobja mest. Številni bodoči novograditelji iščejo košček zemlje v naravi, kjer bodo ob hiši lahko obdelovali tudi svoj vrtiček ali poleti sedli v senco domače jablane. Mirno bivališče v naravi so torej sanje marsikoga, ki si želi svoj lasten dom. Le-te pa se prehitro lahko razblinijo, če pri tem nimamo zanesljivih in strokovnih izvajalcev, ki samo gradnjo spremljajo od začetka do konca, pri tem pa so osredotočeni na vsako najmanjšo podrobnost.

P. A. T. H. S je svojim stanovalcem nadvse prijazna hiša. | Foto: RIKO P. A. T. H. S je svojim stanovalcem nadvse prijazna hiša. Foto: RIKO

Gradnja novega doma lahko predstavlja velik izziv in dodaten stres, zlasti če končni videz ni takšen, kot smo si predstavljali, je dražje, kot smo bili dogovorjeni, traja veliko dlje časa, kot smo načrtovali, poleg tega pa zahteva veliko usklajevanja in dogovarjanja z različnimi podizvajalci.

S pravimi nasveti in izbiro pravega ponudnika lahko izvedemo projekt brez odvečnega stresa. Če iščete hišo, ki vam bo zagotovila notranji mir in zadovoljstvo, je hiša P. A. T. H. S morda prava za vas. S premišljeno zasnovo, trajnostnimi rešitvami, estetskim oblikovanjem in napredno gradbeno tehnologijo vam prihrani skrbi in stres ter vam zagotovi dom, ki bo imel pozitivne učinke tako na vse stanovalce kot tudi na okolje.

P. A. T. H. S – skrbno domišljena tipska hiša

Ko združita moči Philippe Starck, priznani francoski oblikovalec, in slovensko podjetje Riko, nastane inovativna in trajnostna rešitev bivanjskih izzivov prihodnosti. Njihova lesena tipska hiša P. A. T. H. S je bila zasnovana posebej za slovenski trg, z mislijo na pričakovanja in potrebe Slovencev. Hiša predstavlja popolno kombinacijo etike, estetike in energetske učinkovitosti. Še posebej nagovarja vse tiste, ki cenijo prednosti lesene montažne gradnje in brezčasni dizajn mednarodne legende oblikovanja. Zasnovana je kot trajnostna energetska rešitev, ki sledi okolju prijaznim pristopom gradnje z napredno inženirsko tehnologijo prefabrikacije, ki omogoča hitro gradnjo in posledično vselitev.

P. A. T. H. S je dvonadstropna, energetsko učinkovita lesena hiša z moderno interpretacijo klasične dvokapnice in natančno premišljenim tlorisom v dveh izbirnih različicah. Odlikujejo jo funkcionalnost, brezčasno oblikovanje, prijaznost do stanovalcev, ekološka domišljenost in energijska varčnost. Ponuja visoko bivalno udobje z estetiko Philippa Starcka po dostopni ceni.

Gumb RIKO | Foto:

Hiša P. A. T. H. S je funkcionalna, stanovalcem prijazna, ekološko domišljena in energijsko varčna. | Foto: RIKO Hiša P. A. T. H. S je funkcionalna, stanovalcem prijazna, ekološko domišljena in energijsko varčna. Foto: RIKO

Povsem definirana arhitekturna rešitev in zagotovljena kakovost

Eden od glavnih razlogov za izbiro hiše P. A. T. H. S je zagotovo kakovost. Hiše so industrijsko izdelane z uporabo avtomatiziranih obdelovalnih strojev, ki omogočajo izdelavo notranjih in zunanjih sten, medetažnih elementov, ostrešja ter vgradnjo stavbnega pohištva in polic. Elementi so med gradnjo zaščiteni pred vremenskimi vplivi, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo hiše. Pri vgradnji materialov zagotavljajo skrbno načrtovanje in natančno izvedbo z najmanjšimi mogočimi tolerancami. Kakovost hiše je zagotovljena z dvoletno garancijo za morebitne skrite napake ter 30-letno garancijo na konstrukcijo hiše. To pomeni, da lahko brez skrbi uživate v udobju svojega novega doma.

Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. so vnaprej izdelani v proizvodni hali, kar lajša montažo na lokaciji, omogoča odpravo napak pred procesom montaže in manj obremenjuje okolje. | Foto: RIKO Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. so vnaprej izdelani v proizvodni hali, kar lajša montažo na lokaciji, omogoča odpravo napak pred procesom montaže in manj obremenjuje okolje. Foto: RIKO

Poleg kakovosti nudijo tudi popolno arhitekturno rešitev. Arhitekti in oblikovalci so poskrbeli za vsak detajl in zagotovili optimalno izrabo prostora ter najnovejše energetske in trajnostne rešitve. Vsaka hiša P. A. T. H. S ima tudi estetsko dovršeno zunanjost, ki se popolnoma ujema z notranjostjo, kar ustvarja celovito in harmonično bivanjsko izkušnjo. Lahko ste prepričani, da bo hiša zgrajena po vseh pričakovanjih.

Natančno premišljen tloris in funkcionalnost zaokrožuje prečiščena estetska misel Philippa Starcka. | Foto: RIKO Natančno premišljen tloris in funkcionalnost zaokrožuje prečiščena estetska misel Philippa Starcka. Foto: RIKO

Izbirate lahko med obstoječimi tipskimi predlogi, vsekakor pa vam v procesu izbora pomagajo pri definiranju za vas primerne hiše, ki ustreza vašim finančnim zmogljivostim, prostorskim danostim in bivanjskim pričakovanjem. Rikovi strokovnjaki vam bodo ob procesu izbire pomagali z mnogimi nasveti ter poskušali investicijo v vaš dom čim bolj optimizirati.

Hiše P. A. T. H. S ponujajo v izvedbi na ključ, s čimer vam podjetje Riko olajša celotno gradnjo, zagotavlja najvišjo stopnjo kakovosti gradnje in vgrajene opreme. Če želite svojo hišo P. A. T. H. končati z izvajalci v lastni režiji, se lahko prilagodijo vašim željam in vam tako ponudijo tudi izvedbo delnega ključa ali izvedbo navzven zaključenega objekta.

Gumb RIKO | Foto:

Inteligentna zasnova, tehnološko izpopolnjen konstrukcijski sistem, okolju prijazni gradbeni materiali, raba obnovljivih virov energije – vse te odlike zaokrožujejo tehnološke rešitve, ki prispevajo k bivalnemu udobju in varujejo okolje predvsem pri ogrevanju, prezračevanju in hlajenju vaše hiše.  | Foto: RIKO Inteligentna zasnova, tehnološko izpopolnjen konstrukcijski sistem, okolju prijazni gradbeni materiali, raba obnovljivih virov energije – vse te odlike zaokrožujejo tehnološke rešitve, ki prispevajo k bivalnemu udobju in varujejo okolje predvsem pri ogrevanju, prezračevanju in hlajenju vaše hiše. Foto: RIKO

Vnaprej določena cena, ki se do konca gradnje ne spreminja

Ko gradite hišo, si želite, da bi bil postopek čim bolj neoviran ter da imate popoln nadzor tako nad stroški kot nad samim potekom gradnje. Izkušnje novograditeljev kažejo na to, da pogosto ni tako – cena se v času gradnje spreminja, bodisi zaradi stroškov dodatnih del bodisi zaradi podražitve materialov.

Pri P. A. T. H. S se lahko zanesete na definirano ceno, ki se ne spreminja do konca gradnje. To je mogoče zaradi montažne gradnje s predizdelanimi elementi. Vsi stroški so znani vnaprej, kar pomeni, da se lahko popolnoma osredotočite na načrtovanje svojega novega doma, brez strahu pred nepričakovanimi stroški.

Cena izgradnje hiše P. A. T. H. S vključuje projektiranje, izdelavo, transport in montažo vodoodporne konstrukcije hiše nad temeljno oz. kletno ploščo: predizdelane zunanje stene z vgrajenimi okni z zunanjimi žaluzijami, zunanjimi vrati ter zaključeno fasado, notranje stene, medetažno ploščo in ostrešje z zaključeno kritino ter zunanjo teraso. V ceno so vključene tudi izvedba električnih in strojnih inštalacij, izvedba notranjih stopnic in vrat, talnih zaključkov (parket ali ploščice) in stenskih zaključkov, sanitarne opreme, podometnih luči, vtičnic in stikal.

Gumb RIKO | Foto:

Arhitekturni proporci in kompozicijska razmerja se uskladijo v eleganco, celoto zaokrožata prefinjena estetika izbranih detajlov in materialov ter etična naravnanost do zdravega in okolju prijaznega bivanja. | Foto: RIKO Arhitekturni proporci in kompozicijska razmerja se uskladijo v eleganco, celoto zaokrožata prefinjena estetika izbranih detajlov in materialov ter etična naravnanost do zdravega in okolju prijaznega bivanja. Foto: RIKO

Nudijo pa vam tudi možnosti ugodnejšega kreditiranja prek partnerskih bank – NLB in Nova KBM. Njihova osebna in profesionalna podpora vam bo zagotovo olajšala nakupno odločitev in vam pomagala uresničiti zamisli glede vašega sanjskega doma.

Ena od prednosti lesenih montažnih hiš je, da so zelo energetsko učinkovite. Z vgradnjo ustrezne izolacije in nizkoenergijskega alu-lesenega stavbnega pohištva, s sistemom ogrevanja s toplotno črpalko in prezračevanja z rekuperacijo ter s premišljeno umestitvijo v okolje pa je energetsko še učinkovitejša. Z izbiro ustreznega paketa ekotehnoloških sistemov, kot je fotovoltaika, lahko hiša P. A. T. H. postane celo plus energijska. | Foto: RIKO Ena od prednosti lesenih montažnih hiš je, da so zelo energetsko učinkovite. Z vgradnjo ustrezne izolacije in nizkoenergijskega alu-lesenega stavbnega pohištva, s sistemom ogrevanja s toplotno črpalko in prezračevanja z rekuperacijo ter s premišljeno umestitvijo v okolje pa je energetsko še učinkovitejša. Z izbiro ustreznega paketa ekotehnoloških sistemov, kot je fotovoltaika, lahko hiša P. A. T. H. postane celo plus energijska. Foto: RIKO

Do lastne hiše v od šestih do osmih mesecih

Gradnja z vnaprej izdelanimi elementi omogoča, da je hiša zgrajena hitro, učinkovito in z natančno določenim trajanjem posamezne faze gradnje ter seveda z zanesljivim datumom vselitve. Vsi gradbeni elementi hiše P. A. T. H. S so namreč vnaprej izdelani v proizvodni hali – zunanje in notranje stene, strop in strešna konstrukcija. To zagotavlja hitro in učinkovito gradnjo brez nepotrebnih zastojev. V proizvodni hali natančno načrtujejo vsako fazo gradnje, zato lahko predvidijo, koliko časa bo trajal postopek montaže in kdaj bo hiša pripravljena za vselitev.

V nekaj preprostih korakih si lahko sami izberete svojo hišo P. A. T. H. | Foto: RIKO V nekaj preprostih korakih si lahko sami izberete svojo hišo P. A. T. H. Foto: RIKO

Gradnjo hiše zaupajte izkušenim in uveljavljenim izvajalcem

Ne pozabite, da je gradnja doma velik korak in ni potrebe, da se vse zgodi čez noč. S pravim pristopom pa lahko postane prijetno in navdihujoče doživetje, ki bo prineslo dolgoletno zadovoljstvo in srečo.

Premišljeno načrtovanje, držanje dogovorjenih rokov in cen ter visokokakovostna izvedba je tisto, kar naročniki že 25 let cenijo pri podjetju Riko. Nudijo vso strokovno podporo v vseh fazah nakupa, gradnje in pripravah nanjo. Če nameravate graditi svoj dom, stopite v stik z njimi ali pošljite povpraševanje in pomagali vam bodo pri vaših željah in potrebah ter pri uresničitvi sanj o lastni hiši.

T: (0) 1 58 16 305

E: path@starckwithriko.com

Ne spreglejte