SiolNET. Dom Prenova in gradnja
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plavajoča hiša, ki ji tudi orkan ne more do živega #foto

0,50

termometer

Arkup hiša
Foto: Cover Images

Prvo so postavili v Miamiju, stane pa pet milijonov evrov.

Po letih razvoja je podjetje ARKUP zgradilo prvo sodobno plavajočo hišo, ki lahko po njihovih trditvah preživi tudi udar orkana četrte stopnje. To naj bi ji omogočali hidravlični stebri, ki se po potrebi spustijo do šest metrov globoko in zgradbo s tem stabilizirajo ali pa jo dvignejo dovolj visoko, da je valovi ne dosežejo.

Arkup hiša Foto: Cover Images

Arkup hiša Foto: Cover Images

Arkup hiša Foto: Cover Images

Zaščita pred dvigom morske gladine oziroma orkanskimi vetrovi in valovi pa ni edina njena posebnost. Med drugim je opremljena s fotovoltaičnimi celicami in sistemom baterij, zaradi česar se njenim stanovalcem ni treba bati pomanjkanja električne energije, tudi če običajna dobava elektrike odpove. Prav tako ima na strehi zbiralnik deževnice in sistem prečiščevanja vode, da je primerna za pitje.

Arkup hiša Foto: Cover Images

Arkup hiša Foto: Cover Images

Arkup hiša Foto: Cover Images

Zgradba, ki po daljši stranici meri 23 metrov, skupno pa ima 400 kvadratnih metrov bivalnih površin, stane slabih pet milijonov evrov. Prvo so postavili v Miamiju, v prihodnjih 12 mesecih nameravajo zgraditi še tri.

Preberite še:

Hiša v Kanadi Dom Ko več kot 60 let stara hiša doživi moderno prenovo #foto #video Španija nagrada Mies van der Rohe Trendi To je pet finalistov za najboljšo evropsko arhitekturo #foto mobilne hiške Hona Dom Slovenec, ki izdeluje drzne mobilne hišice #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin