SiolNET. Dom Pametni dom
2,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mobilna hiška, ki ne potrebuje priključka za vodo in elektriko #foto

2,91

termometer

Ecocapsule
Foto: Cover Images

Po letih razvoja je slovaško podjetje Ecocapsule začelo proizvodnjo mobilnih mikrohiš, ki jih ni treba priključiti na električno in vodovodno omrežje, saj so popolnoma samooskrbne.

Mikrohiša Ecocapsule je samooskrbna, pametna in mobilna bivanjska enota, ki za električno napajanje izkorišča sončno in vetrno energijo. Vodna zaloga se napaja iz deževnice in rose, ob tem pa je hiška opremljena tudi z vodnim filtrom, ki uporabniku omogoča, da za pitno vodo izkoristi še druge naravne vire.

Ecocapsule Foto: Cover Images

Stranišče za delovanje ne potrebuje vode, ampak temelji na ločevanju in kompostiranju, medtem pa v drugi generaciji hišk načrtujejo stranišče s sežigalnikom.

Ecocapsule Foto: Cover Images

Ogrodje ekokapsule je zasnovano tako, da so energetske izgube čim manjše, obenem pa je edinstveno in privlačno oblikovano. Kot pravijo avtorji mikrohiše, slovaški arhitekturni studio Nice Architects, gre za "umetniško delo", ki izstopa v vsakem okolju.

Ecocapsule Foto: Cover Images

Mobilna mikrohiša ima 6,3 kvadratnega metra bivanjskih površin, v njej lahko bivata dva človeka. Mogoče jo je priklopiti na osebni avto in tako pretvoriti v počitniško prikolico.

Ecocapsule Foto: Cover Images

V prvi omejeni seriji bodo izdelali 50 enot, ki so na prodaj za 79.900 evrov, v prihodnosti pa se nameravajo usmeriti tudi v bolj množično proizvodnjo cenejših enot.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 104
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin