Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 7. 2018,
7.37

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Daikin

Foto: Thinkstock, Daikin

Natisni članek

klimatska naprava Daikin advertorial

Sreda, 11. 7. 2018, 7.37

2 meseca

Kaj morate vedeti pred nakupom klimatske naprave?

Vsebino omogoča Daikin

Foto: Thinkstock, Daikin

par, stanovanje, dom

Nakup klimatske naprave je pomembna investicija v udobno bivalno okolje, zato svetujemo, da pred dokončno odločitvijo dobro premislite in se posvetujete s strokovnjaki.

Vroča in vlažna poletja marsikoga spodbudijo k nakupu klimatske naprave. Ta nam lahko vse leto nudi višji nivo udobja, zato je izjemno pomembno, da izberemo klimatsko napravo, ki ima ustrezno hladilno in ogrevalno zmogljivost ter je popolnoma prilagojena prostoru, v katerem bo nameščena.

Kakšna vrsta naprave je najprimernejša za moje potrebe?

Koliko prostorov boste hladili, kako velik je vaš prostor, gradite na novo ali obnavljate? To so samo nekatera osnovna vprašanja, na katera morate odgovoriti ob nakupu klimatske naprave.

Predvsem pa razmišljajte celovito in izberite napravo, ki vas bo pozimi tudi grela. Ohlajajte in ogrevajte svoj dom s pomočjo obnovljive energije in hibridnih rešitev. To vam omogočajo toplotne črpalke zrak-zrak blagovne znamke Daikin, ki so nedvomno prava rešitev, ne glede na to, ali prenavljate vašo sedanjo hišo ali gradite novo. So idealna izbira za hlajenje v poletnih mesecih in ogrevanje v prehodnih obdobjih. Prilagodljive enote so na voljo za vse stanovanjske tlorise, njihov razred energetske učinkovitosti do A+++ pa izpolnjuje vse zahteve ekološke in zelene stavbe.

Toplotne črpalke zrak–zrak Daikin napaja 80 % energije iz zraka in 20 % električne energije.

Daikin ponuja rešitev za vse klimatske zahteve

Pri Daikinu nudijo največjo izbiro rešitev za ogrevanje in hlajenje, ki ustrezajo vsem okoljem in osebnim željam. Odkrijte več o razpoložljivih možnostih in izberite rešitev, ki vam najbolj ustreza:

Ogrevanje in toplotne črpalke

Klimatiziranje zraka

Prečiščevanje zraka

Sistemi za toplo vodo

Hladilniki

Prezračevanje

Krmilni sistemi

Čisti zrak

ženska dom stanovanje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Daikin vam omogoča tri različne vrste klimatskih naprav, ki se razlikujejo po vrsti enote v prostoru:

#Stenska enota

#Skrite stropne enote

#Talne samostoječe enote

Zaobljeni vogali ustvarjajo nevsiljiv in prostorsko varčen dizajn, s svojimi majhnimi merami je najbolj kompaktna enota na trgu. | Foto: Zaobljeni vogali ustvarjajo nevsiljiv in prostorsko varčen dizajn, s svojimi majhnimi merami je najbolj kompaktna enota na trgu.

Ne samo dovršena tehnologija, ki omogoča optimalne pogoje hlajenja in ogrevanja, velik poudarek so pri Daikinu namenili tudi dizajnu svojih naprav. Njihova posebna linija naprav Stylish združuje prefinjeno estetiko, ki se popolnoma prilega vašemu dizajnu.

Na voljo je v treh barvah: beli, srebrni in barvi temnega lesa.

Pred nakupom klimatske naprave oziroma toplotne črpalke pa morate premisliti, v katerih prostorih jo boste potrebovali. Daikin omogoča tako klasičen deljeni sistem, pri katerem se notranja enota poveže z zunanjo, kot večdelni sistem, ki povezuje devet notranjih enot z zunanjo.

Pametna tehnologija Daikin, ki znižuje mesečne stroške

Pri Daikinu so namenili velik poudarek ne samo dovršeni tehnologiji, ki omogoča optimalne pogoje hlajenja in ogrevanja, temveč tudi dizajnu svojih naprav. Njihova posebna linija naprav Stylish združuje vrhunsko učinkovitost in prefinjeno estetiko, ki se popolnoma prilega vašemu dizajnu.

Na voljo je v treh barvah: beli, srebrni in barvi temnega lesa.

Pred nakupom klimatske naprave oziroma toplotne črpalke pa morate premisliti, v katerih prostorih jo boste potrebovali. Daikin omogoča tako klasičen deljeni sistem, pri katerem se notranja enota poveže z zunanjo, kot večdelni oz. t.i. multi sistem, ki povezuje vse do devet notranjih enot z eno zunanjo enoto.

Preverite tudi …

Klimatska naprava se mora tako popolnoma prilagoditi vašim bivalnim razmeram in vam s pametnimi rešitvami ponujati čim bolj udobno in napredno upravljanje. Pri nakupu pa morate preveriti tudi naslednje: hrupnost, moč in energetsko učinkovitost.

Hrupnost preverite na nalepki, kjer so označeni decibeli (dB). Če označena številka ne presega 25-30 dB, gre za napravo, ki deluje precej tiho.

Družina | Foto:

Pri izbiri moči klimatske naprave moramo upoštevati predvsem prostor, kjer jo boste uporabili, torej višino prostora, število oken, lokacijo objekta in samo vrsto gradnje (izolacija, kakovost oken …) Načeloma velja naslednje pravilo:

za prostore do 25 kvadratnih metrov zadostuje 2,5 kW,

za prostore do 40 kvadratnih metrov pa 3,5 kW.

Preverite pa tudi energetsko učinkovitost klimatske naprave. Razpon lestvice je med A+++ in D, optimalno je seveda, da izberete napravo v razredu A+++, kar je najvišji razred. Naprave Daikin vam zagotavljajo učinkovito porabo energije in hkrati prihranke pri energiji ter mesečnih položnicah.

stanovanje dom cvetje | Foto: Izboljšajte zrak v svojem domu s klimatsko napravo

Klimatske naprave Daikin vam ponujajo idealno rešitev za čistejši zrak v vašem domu: poleg ohlajanja prostorov, nam zdaj omogočajo tudi učinkovito čiščenje zraka z odstranjevanjem alergenov. Številni onesnaževalci zraka in alergeni so namreč topni v vodi. Klimatske naprave odstranjujejo to vodo iz ozračja, kjer se zadržuje v obliki vlage (ta pojav je tudi del učinka hlajenja), kar se odraža v posledični delni odstranitvi alergenov, cvetnega prahu ipd.

Nekatere klimatske naprave Daikin so opremljene tudi z čistilnikom zraka tj. napravo imenovano Flash Streamer, ter filtri za odstranjevanje vonjav iz prostorov, kar omogoča učinkovitejše čiščenje zraka.

Daikin je prava rešitev tudi za vaše pisarne

Daikin ima pravo tehnološko rešitev za vse vrste stavb – od majhnega stanovanja do večjih poslovnih objektov, pisarn, hotelov, trgovin ali večjih športnih objektov.

V Daikinu so vedno v koraku z napredkom in vedno v iskanju novih rešitev, s katerimi bo bivanje v vaših prostorih prijetnejše. Z lastnim evropskim razvojnim središčem (European Development Centre) in poudarkom na energetsko učinkovitih izdelkih ustvarjajo klimatske rešitve v Evropi za Evropo.

Ne spreglejte