SiolNET. Dom Oprema in dekor
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rešitev za dnevno sobo, ki se zdi bralki pusta

1,65

termometer

barve stanovanje
Foto: Thinkstock

Bralka želi nasvet za popestritev dnevne sobe, v kateri ima pohištvene kose v močnih barvah. 

Bralka nam je poslala fotografije dnevne sobe, saj potrebuje nasvet za njeno dokončanje. Kupila je že sedežno garnituro s taburetom (dva troseda in en enosed), kotno mizico, ki so jo postavili med oblazinjena troseda, in TV-regal. V družini se jim zdi dnevna soba pusta in ker so brez idej, želijo nasvet, kako jo dokončati.

dnevna soba Foto: Bralka

S priloženih fotografij brez izmer prostora in z nekaterimi že kupljenimi elementi je razvidno, da je v dnevni sobi oblazinjeno pohištvo v temnordeči barvi, okna so v zemeljski rdeči barvi, talna obloga v svetlem parketu, tudi TV-regal je v svetlem lesu.

 


Predlog rešitve: 

Za dosego umirjenega vzdušja in popestritev vašega bivalnega prostora predlagam, da na stenah za obema kavčema izvedete igro z regali in slikami. Regali in okvirji slik naj bodo v peščeni ali kameni barvi lesenih elementov, ki se povežejo z že kupljeno svetlo TV-omarico in svetlim parketom. Če želite prostor še dodatno popestriti, vsakemu regalu/polici/okvirju dodajte različne nianse peščene barve, od svetle do temne. Z majhnimi razlikami v tonu barve lahko namreč dosežemo podoben učinek kot s kontrastnimi barvami, le da je v konkretnem primeru vpliv tonov pomirjujoč, med drugim na kombinacijo z močno barvo sedežne garniture.

Barvni odtenki, ki pridejo v poštev v vašem primeru: 

barvna shema Foto: Jana Malenšek, arhitektka

 

 

Zaradi temnejših velikih kosov sedežne garniture predlagam, da se stene in strop obarvajo v celoti v slonokoščeni odtenek. Enako nianso predlagam za izvedbo zaves – lahke in dekorativno zatemnitvene zavese v slonokoščeni barvi.

 

Za popestritev prostora z zelenim odtenkom predlagam zelene sobne rastline.

 

Prostor lahko dodatno popestrite z okvirjem za slike v zelenem odtenku.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin