SiolNET. Dom Oprema in dekor
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nomadsko pohištvo

1

termometer

 | Foto:

Španski oblikovalec Jorge Penadés je zasnoval stol, sestavljen iz preprostih lesenih površin, ki jih je mogoče iz sedala sestaviti v nahrbtnik.

Jorge Penadés je oblikoval stol, ki je preprost za sestavo, prav tako pa ga je nezahtevno razstaviti in zložiti v nahrbtnik. Ker je transport stola tako praktičen, je na tak način več kot pripraven za sodobne nomade. Ustvarjalec stola pravi, da luksuz ni več stvar udobja, temveč luksuz v sodobnosti predstavlja trenutek miru in možnost za pobeg iz hektičnega ritma vsakdanjika. Na to pa naj odgovarjajo tudi oblikovalski izdelki, pohištvo, je za Dezeen izjavil Penadés.

Njegov stol je zasnoval brez vijaka in lepila, skupaj pa ga držijo varnostni trakovi. Konstrukcija stola se navezuje na tradicionalne mizarske tehnike, s katerimi je izdelke mogoče sestaviti in razstaviti brez veliko napora in dodatnega orodja. Potrebni sta le roka in dve minuti. Prav ta značilnost sedala pa omogoča to, da se z njim lahko gibljemo iz enega prostora v drugega, povzema idejo oblikovalec. S čimer je avtor poudaril dinamizem sodobnega časa, tega pa vpisal v sam kos pohištva.

Stol Nomadic Chair, ki je del serije Nomadic Seating Series, je nastal kot rezultat raziskovanja sedanjih in bodočih družbenih potreb. V pričujoči seriji pohištva se ustvarjalec ukvarja z vprašanjem potenciala začasnega pohištva, pri čemer je udobje v imenu povečanja mobilnosti zmanjšano na minimum.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin