SiolNET. Dom Oprema in dekor
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Debelem rtiču občudujejo cvet, ki ga lahko čakamo tudi stoletje (foto)

3

termometer

Na Debelem rtiču je tik ob morju zacvetela agava. Na prve cvetove so v tamkajšnjem mladinskem zdravilišču in letovišču čakali nekaj tednov.

Tik ob morju na Debelem rtiču je prvič zacvetela ena od agav, so sporočili iz Mladinskega zdravilišča in letovišča Debeli rtič.

Na prve cvetove so čakali zadnjih nekaj tednov, da gre za edinstven dogodek, pa priča podatek, da lahko na cvetove pri določeni rastlini čakamo tudi stoletje.

Debelortiška agava je zacvetela tik pod klifom, na samem začetku naravnega spomenika Debeli rtič.

Agavini rumeni cvetovi Kot so pojasnili v letovišču, se iz sredine rastline v višino dviga nekaj metrov dolgo steblo, na katerem se bohotijo živo rumeni cvetovi.

Agava pripada družini agavovke in je rod sončnic. Rastlino tvorijo velike rozete, ki jih sestavljajo odebeljeni listi. Ti izraščajo iz korena, končajo pa se z ostro konico. Po cvetenju rastlina odmre.

Vabljeni na ogled cvetoče agave na Debeli rtič Kot so še zapisali v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič, imajo gostje, predvsem otroci, v letovišču možnost vsakodnevnega opazovanja tega redkega pojava, na ogled cvetov agave pa na Debelem rtiču vabijo tudi druge obiskovalce.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin