Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
12.43

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Daikin

Natisni članek

prenova doma prenova advertorial poletje klimatska naprava Daikin

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 12.43

2 meseca, 2 tedna

Prava izbira klime še pred poletjem

Vsebino omogoča Daikin
Daikin

Izbira prave klimatske naprave je ključnega pomena.

Bliža se čas poletja in kaj kmalu se bomo srečali z dilemo, katero klimatsko napravo sploh izbrati. Prav zaradi tega je dobro, če to odločitev sprejmemo že danes. Na tržišču je vsekakor na voljo široka paleta energetsko učinkovitih klimatskih enot, ki vam omogočajo hlajenje in ogrevanje skozi celo leto. Daikin pa vam ponuja od centralnega ogrevanja in klimatiziranja zraka do pametnih krmilnih sistemov in možnosti solarnih sistemov. Za vsak prostor v vašem domu imajo na voljo ustrezno rešitev.

Prav tako vam Daikin ponuja možnost nagrajenega dizajna za vašo klimatsko napravo. S tako številnimi vrstami notranjih enot ustvarjajo notranjo klimo po vaših željah, ki se najboljše zliva z notranjim interierjem bivalnega prostora. Klimatske naprave Daikin so zelo tihe. Zvočni tlak, ki je merjen v decibelih (dB), je občuten na razdalji od 1 metra do 5 metrov od notranje enote. Nižja, kot je številka, tišje je delovanje. Določene naprave Daikin so skoraj neslišne, saj dosegajo glasnost le 19 decibelov. Tako boste svoj prostor še naprej lahko uporabljali za sprostitev, in to v ustrezno ohlajenem ambientu.

Le šest korakov vas loči do prave izbire klimatske naprave!

Daikin Novov | Foto:

Toda, kako med najrazličnejšimi možnostmi poiskati pravo klimatsko napravo? Za vas smo pripravili šest temeljnih vprašanj, na podlagi katerih boste našli popolno rešitev. Le v nekaj korakih boste prišli do najustreznejše klimatske naprave.

Prvo vprašanje je: Koliko prostorov želite klimatizirati? Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je treba upoštevati velikost prostora. Izbirate lahko med enojno enoto split ali večdelnim deljenim sistemom. Enojna enota split pomeni, da je enota v vašem domu povezana z eno zunanjo enoto. To je optimalna rešitev za klimatiziranje enega prostora v vašem domu. Večdelni deljeni sistem vam omogoča, da imate več notranjih enot, ki so povezane v eno zunanjo enoto. S tem lahko ustvarite popolno klimo v več prostorih svojega doma.

Drugo vprašanje je: Kje natančno želite, da naj bodo enote nameščene? Priporočamo vam, da si sestavite seznam prostorov in sten, na katere želite namestiti enote. Če še ne veste, vam lahko pomaga naš strokovni Daikin Home Comfort partner.

Tretje vprašanje: Kako velik je prostor, v katerega nameravate namestiti enoto? Višina prostora in velikost sobe v kvadratnih metrih določata moč. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se izognemo previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je treba upoštevati velikost prostora. Na primerno moč vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so lega prostora in steklene površine.

Pri četrtem in petem vprašanju je pomembno, da razmislite: Kje bi lahko postavili zunanjo enoto in kako oddaljena naj bo od notranjih enot? Treba je vedeti, da krajša, kot je razdalja med zunanjo in notranjo enoto, lažja in učinkovitejša je vgradnja. Način montaže klimatske naprave je lahko stenski, stropni ali talni.

Pri šestem vprašanju si je pomembno odgovoriti na: Za kaj natančno želite uporabljati svojo klimatsko napravo? Samo za hlajenje ali tudi za ogrevanje? Ali mora imeti enota integriran alergeni filter, vlažilec in tedenski urnik delovanja? Zelo pomembno vprašanje je, ali želite nadzirati svojo klimatsko napravo prek spletnega programa Daikin Controller? Območje ogrevanja pove pomembne informacije o razponu njegovega delovanja glede na zunanje temperature. Klimatsko napravo lahko nadzorujete kjerkoli in kadarkoli. Enoto preprosto povežite z vmesnikom Wi-Fi in si prenesite aplikacijo Daikin Online Controller. Prek telefona lahko upravljate termostat, nastavljate temperaturne urnike in imate popoln pregled nad porabo energije.

Daikin Novov | Foto:

In ko boste imeli odgovore na vseh šest vprašanj, vam lahko naš najbližji Home Comfort Expert partner pomaga pri iskanju vaše popolne rešitve. Slednji vam bo predstavil natančen načrt in ponudbo, na podlagi želja in potreb. Lahko pa tudi obiščete iskalnik klimatskih naprav Daikin, in sicer na https://iskalnik-klimatskih-naprav.daikin.si/, kjer boste lahko izbrali tip klimatske naprave, ki popolnoma ustreza velikosti vašega prostora, glasnosti, ki si jo želite, barvi, ki vam je blizu, razredu učinkovitosti, ki ga pričakujete ipd.

Ne čakajte predolgo in odgovorite na vseh šest zastavljenih vprašanj ter poiščite vam najbližjega Daikin Home Comfort Expert partnerja na www.daikin.si ali pa svojo rešitev poiščite v iskalniku klimatskih naprav Daikin, kjer lahko ocenite tudi vrednost svoje naložbe.  

Daikin Novov | Foto:
Ne spreglejte