Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 1. 2021,
7.38

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

aplikacije Finance proračun aplikacija

Sobota, 30. 1. 2021, 7.38

3 leta, 2 meseca

TOP 5 aplikacij, ki vam pomagajo v red spraviti finance

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tehnik osebne finance | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Upravljanje denarja je znanje zase. V časih, ko pretežno plačujemo s karticami in s pametnimi telefoni, na katerih imamo naložene aplikacije elektronskih bank, hitro izgubimo sled, koliko smo potrošili. Se spomnite občutka, ko ste imeli v denarnici bankovce. In ko ste jih porabili, ste natančno vedeli, da je veselja konec in koliko ste zapravili. No, da boste sledili času, si pomagajte z aplikacijami za osebne finance, ki se lahko povežejo z vašim bančnim računom in vam pomagajo slediti porabi. Ne samo to, aplikacije za osebne finance vam lahko pomagajo natančno spremljati, za kaj in kje ste porabili denar, opozarjajo vas na prihajajoča plačila računov (nekatere vam omogočajo, da račune plačujete neposredno prek aplikacije), spremljate svojo kreditno sposobnost in naložbeni portfelj. Najboljše aplikacije za osebne finance ponujajo še več različnih sila uporabnih funkcij (opomniki po e-pošti, datumi zapadlosti računov, razne naročnine, skupne denarnice itd.).

Tehnik osebne finance | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Mint (za Android in iOS)

Mint je ena najbolj znanih aplikacij za osebne finance, ki na enem mestu prikaže vaše finančno stanje. Ko kreditno in debetno kartico povežete z računom, Mint »potegne« vaše transakcije, jih razvrsti v kategorije in prikaže, kako trošite svoj denar. Spremljate lahko svoje račune in porabo ter ustvarite proračun, ki mu lahko sledite. Tako dobite realno sliko, kaj se z vašim denarjem dogaja in pokaže vašo kreditno sposobnost. Le tako, da boste spoznali svoje vzorce trošenja, boste obdržali zdravo finančno kondicijo. Poleg tega lahko spremljate naložbe in načrtujete plačila komunalnih storitev. Za račune, ki jih plačate ročno, lahko aplikacija pošlje e-poštne opomnike ali doda datum zapadlosti v koledar telefona. Možen je tudi dostop prek računalnika.

You Need a Budget (YNAB) (za Android in iOS)

Nedvomno potrebujete načrt, kako boste vračali dolg. Aplikacija temelji na tem, da najprej analizirate svojo finančno sliko, da prepoznate vzorec potrošnje, nato pa naredite načrt vračanja denarja. Na voljo vam je 34-dnevni brezplačni preizkus. Lahko povežete bančne račune, določite cilje, prispevate k prihrankom in prilagodite kategorije porabe. Prav tako lahko dostopate do virov, kot so vodniki za uporabnike aplikacij, finančni nasveti in brezplačne delavnice.

Prism (za Android in iOS)

Prizma preprosto poskrbi, da imate popoln pregled nad plačilom položnic in naročnin. Pred datumom plačila dobite opomnik, da ne bi pozabili in po nepotrebnem plačevali obresti zaradi zamud. Roke zapadlosti vam samodejno doda v koledar. Olajša vam tudi skakanje med okni spletnih strani, saj aplikacija ponuja 11.000 računov ‒ več kot katerakoli druga aplikacija ‒ vključno z večjimi bankami in celo manjšimi komunalnimi podjetji. Potrebno pa je poudariti, da je le bolj uporabna na ameriških tleh s svojimi lokalnimi ponudniki, vendar nikakor ne neuporabna tudi na našem področju, saj ima v svojem naboru npr. tudi Netflix, PayPal in druge globalne ponudnike svojih storitev. Račune dodajte v aplikacijo in plačujte le z enega mesta. S samo aplikacijo lahko plačujete račune, tako da razporejate plačila isti dan ali več dni vnaprej.

Spendee (za Android in iOS)

Številne druge aplikacije za osebne finance so namenjene individualni uporabi. Spendee vam omogoča ustvarjanje skupnih denarnic s partnerjem, prijatelji in družino, s katerimi lahko upravljate stroške skupnega proračuna. Uvozite bančne transakcije, ki jih aplikacija kategorizira za boljši vpogled nad tem, kako vsak mesec porabite denar. Za natančnejšo sliko, kam gre vaš denar, lahko ročno dodate stroške. Funkcionalnost sledilnika računov vam zagotavlja, da ne boste pozabili plačati vseh računov in se izognili zamudam pri plačilu. Če se odpravljate na potovanje ali načrtujete kakšen drug poseben dogodek, lahko posebej za ta dogodek ustvarite kategorijo, ki bo spremljala vašo porabo in se držala proračuna.

Obills (za Android in iOS)

Mobills organizira stroške po kategorijah, tako da lahko spremljate porabo denarja. Aplikacija za načrtovanje proračuna vključuje interaktivne grafikone, ki vam omogočajo analizo osebne finančne slike; z njimi lahko špekulirate, ko si zastavljate večje finančne cilje. V aplikacijo dodajte kreditne kartice, da boste lahko na enem mestu videli trenutno stanje in omejitve porabe. Dodate lahko vse račune in roke zapadlosti, da boste lahko spremljali, kdaj je treba račune plačati. Brezplačna različica aplikacije ima omejene funkcije, medtem ko boste z nadgradnjo na premium različico dobili popoln dostop do vseh funkcij.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Ne spreglejte