Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 2. 2021,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Xiaomi

Nedelja, 21. 2. 2021, 4.00

3 leta, 1 mesec

Mi 11: Xiaomijev odgovor na mobitele Galaxy S21 in iPhone 12

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Telekomov Tehnik | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

Če so nekateri proizvajalci pametnih mobitelov še pred časom na Xiaomi gledali zviška, danes ne morejo več. Ta kitajski proizvajalec namreč sedaj dela precej napredne mobitele, ki so konkurenčni drugim. Njegov zadnji pomembni mobitel je Mi 11, ki si ga bomo pobližje ogledali v tem članku. Gre za res dober mobitel, ki ponuja veliko.

Spremljajte našo ponudbo. Morda ga boste ugledali v njej. Ta hip sicer že ponujamo nekaj Xiaomijevih mobitelov. Katere, lahko vidite tukaj.

Predstavitev mobitela Mi 11

Mobitel Mi 11 je na pogled precej atraktiven. Skoraj čez celotno njegovo sprednjo stran se razteza zaslon, ki ima v levem zgornjem kotu luknjo za sprednjo kamero. Na njegovi zadnji strani pa se nahaja modul za kamere in bliskavico. Modul ima precej posebno obliko, ki je nam pri Tehniku všeč.

Mi 11 bo sprva na voljo v dveh barvnih različicah, in sicer v temno sivi (Midnight Grey) in modri (Horizon Blue). Kot pravijo pri Xiaomiju, bo novinec kmalu na voljo še v kakšni drugi barvi.

Zaslon pri Mi 11, ki je AMOLED, ima 6,81-palčno diagonalo, razmerje stranic 20:9 in ločljivost WQHD+. Premore kar do 1500 nitov, kar pomeni, da je lahko zelo svetel. Zaradi 1500 nitov je pričakovati, da se vsebine dobro vidijo tudi zunaj ob dnevni svetlobi.

Zaslon pri Mi 11 ima frekvenco osveževanja120 Hz, kar je vsekakor pohvale vredno. Zaradi tako visoke frekvence osveževanja je prikaz vsebin na zaslonu videti še bolj tekoč. Verjamemo, da bo vse več in več mobitelov imelo zaslone z vsaj 120 Hz. Samsung jih je do danes ponudil že več s tako frekvenco. Imajo jih novi Galaxyji S21, pa tudi še nekaj mesecev starejši Note20 Ultra.

Zaslon od Mi 11 skriva v sebi tudi bralnik prstnih odtisov. Tako lahko uporabnik na hiter način odklene mobitel. Ko smo že pri odklepanju, napravo se lahko odklene tudi s prepoznavo obraza.

Na zunanjem delu Xiaomijevega novinca najdemo steklo Gorilla Glass Victus. Gre za relativno novo steklo, ki naj bi se dobro upiralo padcem in praskam. Več o njem preberite tukaj.

Mobitel ima na zadnji strani tri kamere. Osrednja ima kar 108 MP, drugi dve, zelo široka in »telemacro«, pa 13 oziroma 5 MP. Spredaj ima mobitel kamero z 20 MP. Sodeč po Xiaomijevem pisanju, se Mi 11 odlično odreže pri delanju posnetkov.

Telekomov Tehnik | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

V notranjosti mobitela Mi 11 najdemo baterijo s kapaciteto 4.600 mAh (tipična vrednost). To baterijo se lahko precej hitro napolni (55 W žično polnjenje in 50 W brezžično polnjenje). Hkrati se lahko z mobitelom Mi 11 izvaja tudi povratno brezžično polnjenje.

V notranjosti tega novega mobitela najdemo tudi izjemen čip Snapdragon 888. Gre za Qualcommov novi čip, ki nudi vrhunsko moč. Mi 11 je sicer prvi mobitel, ki ima vgrajen ta čip. Snapdragon 888 seveda podpira tudi 5G-omrežja. 5G-omrežje vam sicer že nekaj časa ponujamo tudi pri Telekomu Slovenije.

Telekomov Tehnik | Foto: Telekomov Tehnik Foto: Telekomov Tehnik

Mobitel prihaja v različici, ki ima 8 GB RAM pomnilnika in 128 GB internega spomina, ter v različici, ki ima 8 GB RAM pomnilnika in 256 GB internega spomina. Glede na to, da je Xiaomi v svojem sporočilu za javnost ne omenja, mobitel očitno nima reže za mikro SD-kartice, prek katere bi bilo mogoče interni spomin še razširiti.

Na Mi 11 je naložen operacijski sistem Android 10 z MIUI 12. Uporabniki bodo sicer MIUI 12 v prihodnosti lahko nadgradili z MIUI 12.5.

Specifikacije mobitela Mi 11

  • Čip: Qualcomm Snapdragon 888
  • Zaslon: 6,81-palčni AMOLED z razmerjem stranic 20:9, ločljivostjo WQHD+, frekvenco osveževanja 120 Hz in 1500 nitov maksimalne svetilnosti
  • RAM pomnilnik: 8 GB
  • Interni spomin: 128 GB/256 GB
  • Zadnje kamere: široka s 108 MP + zelo široka s 13 MP + »telemacro« s 5 MP
  • Sprednja kamera: 20 MP
  • Dimenzije: 164,3 mm x 74,6 mm x 8,06 mm
  • Teža: 196 g
  • Baterija: 4.600 mAh (tipična vrednost)
  • 5G: Da
  • Operacijski sistem: Android 10 z MIUI 12
  • Drugo: steklo Corning Gorilla Glass Victus, podpora za dve SIM-kartici, WiFi 6, odklepanje s prepoznavanjem obraza, bralnik prstnih odtisov v zaslonu, 55 W žično in 50 W brezžično polnjenje, povratno brezžično polnjenje (10 W)

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku

Ne spreglejte