SiolNET. Digisvet Tehnik
2,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
WEF najprodornejše tehnologije 2018

Deset najbolj prodornih tehnologij leta 2018

2,11

termometer

V času razvoja kvantnih računalnikov, umetne inteligence in navidezne resničnosti imajo znanstveniki vrhunska orodja in s tem odlične osnove za številne izume in izboljšave obstoječih tehnologij. Vsako leto odbor strokovnjakov svetovnega ekonomskega foruma izbere najboljše, med katerimi letos prevladujejo tehnologije s področja zdravstva.

Svetovni ekonomski forum (WEF) vsako leto objavlja spisek desetih tehnologij, ki naj bi že v kratkem prišle v praktično vsakodnevno rabo in s tem spreminjale svet. Njihov odbor znanstvenikov in strokovnjakov je vsako od teh tehnologij prepoznalo kot potencialno, da spremeni globoko ukoreninjene dnevne prakse oziroma pretrese celotno industrijo v naslednjih treh do petih letih.

11 Digisvet Pet vrhunskih tehnologij, ki posnemajo naravo

V zadnjem času je bilo veliko narejeno na področju kvantnih računalnikov, izpopolnjena pa je tudi tehnologija navidezne resničnosti, ki odpira nove priložnosti na področju izobraževanja. Poleg prioritete, da moramo najti nove načine pridelave hrane je največje število tehnologij izbranih na področju medicine in genetike.

Najbolj prodorne tehnologije 2018 | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

insekti kot hrana prihodnosti Novice Hrana v prihodnosti: kaj bo na naših krožnikih leta 2030 #infografika Digisvet Prihajajoče tehnologije, ki bodo kmalu začele spreminjati svet tehnologije prihodnosti Digisvet Najbolj perspektivne tehnologije leta 2017, ki bodo kmalu začele spreminjati svet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin