SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V desetih državah je mobilno iskanje prehitelo iskanje prek računalnikov

3

termometer

Google sicer ni razkril, za katere države poleg ZDA in Japonske gre, a je jasno, da so prav zaradi tega trenda svoje algoritme še bolj približali uporabi na mobilnih napravah.

Ob vseh teh pametnih telefonih in tablicah, ki jih vsakodnevno in skoraj ob vsaki priložnosti uporabniki vrtijo med svojimi prsti, se nam je že dolgo dozdevalo, da bo uporaba mobilnega interneta presegla uporabo interneta na računalniških zaslonih. Pri Googlu so sicer neuradno že lani napovedali, da obrat pričakujejo v letošnjem letu.

Če sodimo po Googlovih podatkih o vzorcih uporabe njihovega iskalnika, se je ta trend začel uresničevati. Med desetimi državami, kjer mobilno iskanje presega tradicionalno spletno iskanje, sta razvita trga ZDA in Japonske, niso pa razkrili preostalih osmih držav s tega seznama ali natančnejših številk. Pojasnili so le, da so v mobilno iskanje zajeli tako iskanja prek brskalnikov pametnih mobilnih telefonov kot tudi prek Googlovih mobilnih aplikacij, niso pa podrobneje opredelili deležev teh skupin.

V primerjavi z drugimi analitiki, ki uporabo na tablicah prištevajo med mobilne naprave, Google obravnava tablice enako kot namizne in prenosne računalnike. Če bi tablice prišteli k mobilnim napravam, bi bil seznam držav, kjer mobilno iskanje že prevladuje nad tradicionalnim spletnim poizvedovanjem, zagotovo še daljši.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin