SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tipalo s približno 250 milijoni točk

1

termometer

Družba Canon razvija tipalo z ločljivostjo 19.580 x 12.600 pik, kar bo največje število pik za tipalo, manjše od 35 milimetrov. Prototip kamere z novo razvitim tipalom CMOS je že pripravljen.

Novo tipalo velikosti APS-H, to je približno 29,2 x 20,2 milimetra, bo izjemno zmogljivo – celo tako, da bo s fotoaparatom, opremljenim s tem tipalom, mogoče med vožnjo v enem letalu posneti drugo letalo, oddaljeno 18 kilometrov, in ob tem na posneti fotografiji razbrati napis na posnetem letalu.

Tipala CMOS z velikim številom pik imajo lahko težave, kot so zamiki signala, manjše neskladnosti pri merjenju časa in nekoliko več šuma, toda pri Canonu zatrjujejo, da so z izboljšanjem miniaturizacije vezij in z napredno tehnologijo obdelave signalov dosegli izredno visoko hitrost branja signalov – 1,25 milijarde točk na sekundo.

Ta hitrost omogoča snemanje videoposnetkov s hitrostjo pet slik na sekundo z ločljivostjo, ki je približno 125-krat večja od ločljivosti Full HD (1920 x 1080 pik) in približno 30-krat večja od ločljivosti videa 4K (3840 x 2160 točk).

Tako visoka ločljivost omogoča obrezovanje in povečevanje videoposnetkov brez izgube ločljivosti in jasnosti slik, sicer pa bodo to tipalo in pripadajočo tehnologijo namenili predvsem nadzornim sistemom in orodjem za preprečevanje kriminala, zahtevnim merilnim napravam in industrijski opremi ter na področju vizualnega izražanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin