Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2012,
14.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tehnologija

Petek, 24. 2. 2012, 14.30

7 let, 12 mesecev

Tim Matavž: Tablica je obvezna na potovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant, ki igra pri nizozemskem PSV Eindhovnu, je eden redkih, ki si zna predstavljati dan brez mobilnega telefona.

Triindvajsetletnik kar precej uporablja internet na mobilnem telefonu. Treningi, tekme in druge obveznosti, ki jih ima, mu odtegnejo čas, ko drugi posedajo za računalniki. Ima sicer tako prenosni kot tudi osebni računalnik, a na slednjem preživlja čas le, ko je doma, na Primorskem. Mu pa prenosni poleg tablice dela družbo na potovanjih. Ta je skorajda nenadomestljiva napravica na potovanjih, predstavlja pa mu sprostitev in zabavo, saj na njej posluša glasbo in igra igre. Na tablici, ima namreč iPada, najraje igra športne igre, njegova najljubša računalniška igra pa je, nič kaj presenetljivo za nogometaša, Football Manager.

Primorec je "opremljen" prav z vsemi vročimi napravicami podjetja Apple. Ali je dosegljiv na svojem iPhonu, se pretirano ne ukvarja. Če se precejšen del sveta ukvarja z novodobno fobijo, nomofobijo, strahom pred mobilno nedosegljivostjo, pa se Tim Matavž skorajda požvižga na to. Kot pravi: "Če grem kam, si želim mir," še posebej, če je to čas, ki ga lahko preživi s svojo punco.

Drugi najdražji slovenski reprezentant je aktiven tudi na socialnih omrežjih. Ima profil na Facebooku, na katerem se med seznamom prijateljev znajdejo družinski člani in ožji prijatelji. Kot je povedal v intervjuju za Sportal, ima dva profila, poleg zgoraj omenjenega še enega, na katerem pa sprejme prav vsakega, ki mu pošlje prošnjo za prijateljstvo. Ta je namreč namenjen predvsem za oboževalce, prvega pa uporablja za ohranjanje stikov. Otroštvo, ki ga je imela njegova generacija, se precej razlikuje od današnjih osnovnošolcev: "Vse več uporabljajo internet, trpi pa otroštvo," pravi in dodaja, da je to vendarle odločitev vsakega posameznika.

Tehnologija je naredila napredek tudi na športnem področju oziroma v tem primeru v nogometu. Matavž, ki ga je v slovensko nogometno reprezentanco povabil zdaj že nekdanji selektor, Matjaž Kek, je pri tem izpostavil Adidasov čip, s katerim preverjajo, koliko je posamezni nogometaš pretekel in njegovo hitrost. "Meni je všeč, da vidim, koliko sem pretekel, saj tako lahko svoj rezultat primerjam z rezultatom na drugih tekmah," je pozdravil Adidasov izdelek, ki je že postregel s številnimi primerjavami z največjimi nogometnimi virtuozi, kot je Lionel Messi.

Ne spreglejte