SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ste tudi vi nezadovoljni s svojo napravico?

3

termometer

Skoraj dva od treh Britancev sta popolnoma razočarana nad svojo napravico.

Visoka pričakovanja o novi napravi, pa naj bo tablica, pametni telefon ali pa e-bralnik, se lahko hitro razblinijo v pravo razočaranje. Za izjemno razočaran narod nad napravicami veljajo Britanci, med njimi je takšnih skoraj dve tretjini. Po drugi strani pa takšnega razočaranja med Američani ni opaziti.

Le malo več kot eden od desetih Američanov pravi, da je nezadovoljen in razočaran nad napravico. Njegova pričakovanja o izdelku so bila velika, izdelek pa je v njegovi lasti pokazal veliko pomanjkljivosti, s katerimi se ne more sprijazniti. Ravno občutek razočaranja zaradi velikih pričakovanj je lahko usoden za marsikatero podjetje in njihov izdelek, je prepričan Richard Kanareck, direktor podjetja FleishmanHillard London, ki je izvedlo raziskavo med 160 podjetji v 20 panogah. Podjetja in blagovne znamke lahko o sebi povejo marsikaj – tudi neresničnega –, a skrivalnic ni več, ko se uporabniška izkušnja ne sklada z obljubami, je prepričan Kanareck.

Živimo v svetu, kjer lahko potrošnik nemudoma posreduje svojo osebno izkušnjo, s čimer ima večji učinek kot kadarkoli prej, je prepričan Kanareck. "Razkorak med pričakovanji in izkušnjami je, v najboljšem primeru, priložnost za krepitev ugleda in zaupanja, v najslabšem primeru pa lahko tudi uniči podjetje," pravi Kanareck.

Čeprav so Britanci precej nezadovoljni z napravicami, pa jih imajo v svoji lasti kar precej. Poročilo podjetja Lepere Analytics, ki je bilo objavljeno julija letos, razkriva, da so lastniki več kot 606 milijonov napravic, kar pomeni, da jih ima povprečen Britanec kar deset. Letno porabijo 10,7 milijard evrov, vsak pa dan pa Britanci skupaj nosijo za več kot 26,2 milijard evrov napravic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin