SiolNET. Digisvet Novice
5,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ste dobili zmečkan paket? Ta videoposnetek pokaže, zakaj.

5,52

termometer

Paket, paketi, pošiljke
Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Po Facebooku se tudi med slovenskimi uporabniki v zadnjih dneh širi kaotičen videoposnetek iz centra za razvrščanje pošiljk na Kitajskem. Po neuradnih informacijah je nastal enkrat prejšnji teden oziroma po 11. novembru, ko je imela znana kitajska trgovska platforma Aliexpress veliko razprodajo.

AliExpress

Czekasz na paczkę z AliExpress 😁 ❓ Właśnie szykują dla Ciebie 😜

Objavil/a Dotyczy Każdego dne Petek, 16. november 2018

 

Kot je razvidno z zgornjega videoposnetka - ta je po navedbah tistega, ki ga je naložil na splet, nastal enkrat med 11. in 15. novembrom -, v centru za razvrščanje pošiljk v kitajskem mestu Šenzen vlada kaos.

Eden od zaposlenih se sprehaja po nepregledni gori paketov, drug zaposleni jih medtem meče do njenega vznožja, kjer neumorno piska na desetine čitalnikov črtnih kod. 

Če sliko ustavimo, je mogoče opaziti, da so v mnogo paketih tudi elektronske naprave, za katere frčanje po zraku ni najbolj blagodejno. Precej škatel med drugim nosi logotip podjetja JBL, ki proizvaja zvočnike, slušalke in sisteme za domači kino ter avtoakustiko.  Če sliko ustavimo, je mogoče opaziti, da so v mnogo paketih tudi elektronske naprave, za katere frčanje po zraku ni najbolj blagodejno. Precej škatel med drugim nosi logotip podjetja JBL, ki proizvaja zvočnike, slušalke in sisteme za domači kino ter avtoakustiko.  Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Videoposnetek se je na spletni strani YouTube pojavil 15. novembra, a je tam zbral manj kot sto tisoč ogledov. Precej bolj uspešen je na Facebooku, kjer ga je v petek delil poljski profil Dotyczy Kaźdego. Ogledalo si ga je že več kot tri milijone uporabnikov, delilo in komentiralo pa ga je že več kot 30 tisoč ljudi. Med njimi je mogoče najti tudi precej Slovencev. 

Mars, prevara Digisvet Resnica o prizoru, ki ga je danes videlo na tisoče Slovencev

Čeprav ni nobenega dokaza, da je videoposnetek nastal v skladišču Aliexpressa, kot trdita profila, ki sta ga naložila na Facebook in YouTube, njegov pojav na spletu časovno res sovpada z veliko razprodajo z do 90-odstotnimi popusti, ki jo je Aliexpress organiziral za tako imenovani dan samskih, ki je obenem največji nakupovalni praznik na Kitajskem in eden največjih na svetu. 

Peking, 14. november: fotografija prikazuje, koliko dela so imeli v dneh po prazniku samskih kitajski poštarji in dostavljavci. Prodajne številke za letos še niso znane, so pa kupci na lanski dan samskih samo na prodajnih platformah kitajskega veletrgovca Alibaba zapravili več kot 20 milijard evrov. Peking, 14. november: fotografija prikazuje, koliko dela so imeli v dneh po prazniku samskih kitajski poštarji in dostavljavci. Prodajne številke za letos še niso znane, so pa kupci na lanski dan samskih samo na prodajnih platformah kitajskega veletrgovca Alibaba zapravili več kot 20 milijard evrov. Foto: Reuters

Zelo verjetno je, da je dogajanje v skladiščih in centrih za razvrščanje pošiljk Aliexpressa res videti podobno temu na zgornjem videoposnetku. Aliexpress je namreč del Taobaa, največje trgovske platforme na svetu, ki s prometom prekaša celo ameriški Amazon.

Taobao je medtem v lasti največjega svetovnega spletnega trgovca Alibabe, ki želi uporabnike spleta prepričati, da je dogajanje v skladiščih vseh njegovih prodajnih platform, ki mesečno razpošljejo milijarde paketov, videti tako:

Preberite tudi:

Roparji, viralka Digisvet Sam proti trem roparjem: poglejte junaka, ki ga slavi ves internet Ledena gora 2 Digisvet Ob obali Antarktike odkrili izredno nenavadno gmoto ledu F-16 Novice Bizarna letalska nesreča v Belgiji: pritisnil je gumb in "bum!" Udarec Digisvet Mojstrsko prestrežen zahrbten udarec je postal prava senzacija Liveleak Digisvet Resnica o norišnici na šoli, kjer so otrokom podtaknili odvajalo Riba, zobje, morski pes, piranja Digisvet Poglejte, kakšne prikazni je potegnil iz morskih globin na vrhu sveta McDonalds Digisvet Ukanila sta McDonald's: prizor, ki mu ploska ves splet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 40
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin