SiolNET. Trendi Odnosi
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ste samski? Ta konec tedna prihaja vaš praznik!

1,26

termometer

prijateljice
Foto: Pixabay

Ker je ta datum sestavljen iz samih enic, je to postal dan samskih.

Datum, ki ga pri nas povezujemo predvsem z martinovim, je na Kitajskem, vse bolj pa tudi drugod po svetu, znan tudi kot dan samskih, ko se vsi, ki nimajo partnerja, veselijo svoje samostojnosti.

Mladi v Ljubljani Trendi Top destinacije za samske: med njimi tudi Ljubljana

Dan samskih so na Kitajskem začeli praznovati sredi 90. let. Zgodbe o njegovem izvoru so različne, najširše sprejeta pa pravi, da so se ga domislili študentje univerze v Nanjingu, ki jim je bilo dovolj jadikovanja nad tem, da so samski. Namesto tega so se odločili, da bodo svoj status proslavili in 11. november oziroma 11. 11. se jim je kot datum, sestavljen iz samih enic, zdel najprimernejši.

Kitajska Foto: Pixabay

Sprva so ta dan praznovali le moški, sčasoma oziroma s pojavom družbenih omrežij pa se je pojav začel bliskovito širiti med mladino in kmalu postal univerzalen. Na ta dan Kitajci običajno prirejajo zabave, na katerih naj bi se samski družili in morda celo našli sorodno dušo ter tako izstopili iz kluba.

prijateljice Foto: Pixabay

V zadnjih letih pa je dan samskih postal predvsem dan nakupovanja, saj so ga pograbili kitajski trgovci, ki so začeli na ta datum prirejati velike razprodaje, in zdaj dan samskih velja za največji nakupovalni dan na svetu, večji je celo od tako imenovanega črnega petka, dneva po ameriškem dnevu zahvalnosti. Pri kitajskem spletnem trgovcu Alibaba so denimo kupci lani na dan samskih postavili rekord in potrošili več kot 21 milijard evrov. Kdo pravi, da se praznine v srcu ne da zapolniti z nakupovanjem?

Preberite še:

žalost, ženska Trendi "Razžira me izkoriščanje moških, ki sem jim verjela" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin