Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sreda,
2. 7. 2014,
14.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mobilna telefonija Kickstarter Matic Tomšič

Sreda, 2. 7. 2014, 14.19

6 let, 6 mesecev

Slovenci ponovno osvajajo Kickstarter (video)

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Brezžično polnjenje baterij pametnih telefonov je obetavno področje, na katerega želi z unikatno polnilno postajo Swich prek Kickstarterja prodreti tudi slovensko podjetje Lutman Design.

Swich, stilistični brezžični polnilec za mobilne telefone slovenskega podjetja Lutman Design, postaja zvezda Kickstarterja, platforme za crowdfunding oziroma množično financiranje. Tehnološki navdušenci z vsega sveta so ga v dveh dneh po začetku kampanje namreč že podprli s pet tisoč ameriškimi dolarji oziroma petino zneska, potrebnega za začetek proizvodnje.

Podjetju Lutman Design, ki ga vodi Boris Lutman, ekipo pa sestavljajo še:

- grafična oblikovalka Melissa Cerić, - industrijski oblikovalec Matija Milkovič Biloslav - predstavnik za odnose z javnostjo Žiga Godina, se je v Sloveniji že uspelo uveljaviti – ustvarili so Lipka, maskoto lanskega evropskega prvenstva v košarki. S Swichem želijo zdaj uspeti tudi onkraj Atlantika.

Okolju prijazna podalpska tehnologija Na dejstvo, da Swich ni namenjen povprečnim uporabnikom pametnih telefonov, temveč petičnežem, namiguje že njegova stoevrska cenovna nalepka, še bolj pa njegov prefinjen videz, saj ga je brez težav mogoče zamenjati za kos umetelnega pohištva.

Stojalo za brezžično polnjenje baterije je namreč izdelano iz lesa ameriškega oreha in keramike – obnovljivih virov, s čimer pri Lutman Design mobilni industriji sporočajo, da je tudi visokotehnološko lahko ekološko.

Ležišče za mobilni telefon je prevlečeno z nedrsečim materialom, mogoče pa ga je nagniti za 45 stopinj oziroma obračati v pokončen ali ležeč položaj. Naprava s tem tudi med polnjenjem zadrži vso pametno funkcionalnost.

Do elektrike brez kabla Čeprav je Swich priklopljen v električno vtičnico, se pametni telefon, ki ga položimo nanj, napolni popolnoma brezžično, za kar poskrbi indukcija. Ob tem je treba omeniti, da mora biti telefon združljiv z mednarodnim standardom za brezžično polnjenje Qi, a večina uporabnikov s tem najbrž ne bo imela težav, saj protokol podpirajo vsi največji – Apple, Samsung, Sony, LG, HTC in drugi. Swich lahko sicer napolni le naprave, ki poganjajo operacijska sistema iOS ali Android.

Ne spreglejte