Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
25. 7. 2019,
9.24

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,01

3

Natisni članek

digizgodbe ZDA John McAfee

Četrtek, 25. 7. 2019, 9.24

4 leta, 9 mesecev

Pravi pirat s Karibov: aretirali so milijonarja, ki hoče Trumpov stolček

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,01

3

John McAfee | Johna McAfeeja, čigar vrednost premoženja po seriji slabih poslovnih odločitev znaša okrog štiri milijone ameriških dolarjev, je v marini v mestu Puerta Plata med privezovanjem njegove jahte Svoboda aretirala vojska Dominikanske republike.  | Foto Reuters

Johna McAfeeja, čigar vrednost premoženja po seriji slabih poslovnih odločitev znaša okrog štiri milijone ameriških dolarjev, je v marini v mestu Puerta Plata med privezovanjem njegove jahte Svoboda aretirala vojska Dominikanske republike.

Foto: Reuters

Johna McAfeeja, nekdanjega programerja in kandidata za naslednjega predsednika ZDA, ki je neznano kam izginil pred štirimi dnevi in prekinil vso komunikacijo prek družbenih omrežij, so zaradi tovorjenja orožja aretirale oblasti v Dominikanski republiki. McAfee, ki je imel po trditvah vodje njegove predsedniške volilne kampanje pripravljen načrt za javno objavo številnih zaupnih informacij, če bi ga morda pospravile ameriške oblasti, je že na prostosti.

John McAfee
Novice Izginil je kontroverzni kandidat za predsednika ZDA

O aretaciji Johna McAfeeja v Dominikanski republiki je v sredo zvečer poročala tiskovna agencija AP, kmalu zatem pa se je prek McAfeejevega profila na družbenem omrežju Twitter javil njegov predstavnik za odnose z javnostjo Rob Loggia in razkril, da so bili McAfee, njegova žena Janice in posadka njegove ladje Svoboda izpuščeni iz pripora.

To je s prvo lastno objavo po štirih dneh pred nekaj urami potrdil tudi sam John McAfee in zapisal, da so z njim v priporu ravnali zelo lepo:

Bil je oborožen do zob

McAfeeju in njegovemu spremstvu so dominikanske oblasti zasegle precej kosov močnejšega strelnega orožja, strelivo in drugo vojaško opremo. Po poročanju AP je bilo prav orožje razlog za aretacijo McAfeeja.

John McAfee je v objavi izpred tedna dni, v kateri je trdil, da ga je poskusila uloviti ameriška obveščevalna agencija CIA, skupaj z ženo Janice na barki Svoboda sicer poziral prav s takšnim orožjem:

73-letni nekdanji zelo uspešni programer je na Twitterju po izpustotvi iz pripora še zapisal, da bo s posadko nadaljeval pot.

Od januarja namreč pluje po mednarodnih vodah Karibskega morja in se ogiba ameriškim oblastem, ki ga želijo, tako trdi sam, uradno pospraviti zaradi utaje davkov, neuradno pa zato, ker jim je velik trn v peti. 

Preberite tudi:

Elon Musk
Novice Elon Musk razkril, kaj je v največji tajnosti delal zadnji dve leti
Ruja Ignatova, Konstantin Ignatov
Novice Je niti v ozadju novačenja Slovencev v ljubljanskih hotelih vlekla mafija?
Bill Gates
Novice Zakaj je treba veliko obžalovanje Billa Gatesa vzeti z rezervo

 

Ne spreglejte