SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podatki o ljudeh, ki varajo partnerje, javno objavljeni na spletu

1

termometer

 | Foto:
Hekerji, ki so vdrli v strežnike spletne strani Ashley Madison, namenjene tistim, ki iščejo ljubimce ali ljubimke, so javno objavili skoraj 10 gigabajtov podatkov o uporabnikih portala.

"Življenje je kratko." Za nekatere bo zdaj morda še krajše. "Življenje je kratko. Privoščite si varanje." je slogan spletne strani Ashley Madison, ki uporabnikom v zakonskih zvezah ali resnih razmerjih omogoča iskanje oseb, s katerimi lahko prevarajo partnerja. Ashley Madison so 15. julija napadli hekerji in vdrli v osrednji strežnik portala.

Zdaj so na globokem spletu javno objavili celotno zbirko osebnih podatkov o uporabnikih Ashley Madison, vključno z njihovimi imeni in priimki, naslovi, seksualnimi fantazijami in celo številkami kreditnih kartic. Arhiv s podatki je velik skoraj 10 gigabajtov.

Maščevanje za nespoštovanje partnerjev Natančne podrobnosti o ukradenih in javno objavljenih osebnih podatkih o uporabnikih Ashley Madison še niso znane. Je pa po odzivih na Twitterju, ki jih najdemo pod značko #AshleyMadison, mogoče sklepati, da je navdušenje nad zbirko kar veliko, saj naj bi vključevala ogromno res sočnih informacij. Neki uporabnik Twitterja je med drugim našel tudi celo vrsto e-naslovov strank Ashley Madison, ki delajo za britansko vlado.

Kot še piše Wired, hekerji objave podatkov o uporabnikih Ashley Madison ne obžalujejo. Lastnika spletne strani, agencijo Avid Life Media, so pred napadom namreč večkrat pozvali, naj portal zapre, saj spodbuja prevaro, laži in nespoštovanje sočloveka. Prav tako naj bi lagala samim uporabnikom, saj naj bi bila večina profilov ženskih uporabnic lažna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin