SiolNET. Digisvet Novice
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Dobrodelnost se začne od majhnega

Osemletnica za božič ni želela igrač ali pametnega telefona, raje je obdarila zapuščene živali

0,60

termometer

Landyn Wadsworth, zapuščene živali | Osemletnica si je tudi ta božič raje kot sebe zaželela obdariti pse in mačke v zavetišču za živali svojega domačega kraja. | Foto: Tri-Cities Animal Shelter, Pasco (WA)
Osemletnica si je tudi ta božič raje kot sebe zaželela obdariti pse in mačke v zavetišču za živali svojega domačega kraja. Foto: Tri-Cities Animal Shelter, Pasco (WA)

Landyn Wadsworth iz mesta Pasco v ameriški zvezni državi Washington je za božič podarila več kot 270 kilogramov hrane krajevnemu zavetišču za živali – in to ni bilo prvič.

Za božič si ni želela nič od tega, kar si običajno želijo osemletnice in osemletniki – le denar, ki ga je v celoti porabila za nakup hrane za tamkajšnje zavetišče za zapuščene živali.

Zavetišče Ljubljana Gmajnice ljubljenčki pes mačka Novice Odprto novo zavetišče s talnim gretjem in hlajenjem #video

Letos se je tako nabralo za kar dobrih 270 kilogramov hrane za pse in mačke ter za še nekaj odej in drugih priboljškov za štirinožne prebivalce v zavetišču Tri-Cities Animal Shelter v njenem domačem kraju Pasco.

Žalostna zaradi številnih psov in mačk, ki za praznike niso deležni ljubezni

Začelo se je leta 2016, ko je osemletna Landyn v spremstvu svojih staršev obiskala omenjeno zavetišče z željo, da tam poiščejo novega družinskega člana.

maček Dom V slovenskih "mačjih" naseljih živi okrog 600 prebivalcev

Toda obisk je končala žalostna, ker je, kot je medijem pojasnila njena mati Alisha, tam srečala zelo veliko živali, ki za božič ne bodo imele svojih družin.

Osemletnica je bila žalostna, ker psi in mačke v zavetišču v času božičnih praznikov nimajo svojih ljubečih družin (slika je simbolična). | Foto: Planet TV Osemletnica je bila žalostna, ker psi in mačke v zavetišču v času božičnih praznikov nimajo svojih ljubečih družin (slika je simbolična). Foto: Planet TV

Zavedala se je, da sama ne more ponuditi doma vsem. Odločila se je, da bo naredila, kar je v njeni moči, da jim vsaj malo polepša bivanje v zavetišču, kjer sicer skrbijo zanje, a se živali tam zagotovo niso znašle po svoji volji.

bela muca Novice Kako bodo praznike preživele živali v zavetiščih? #video

Letos že tretjič in še bo obdarovala zapuščene živali

Svojo željo, da tem štirinožcem vsaj malo polepša praznično obdobje, je prvič uresničila za predlanski božič, letos pa so ji pri tem pomagali še nekateri dobrodelneži, poročajo ameriški mediji.

Černobil, psi Trendi Černobilski psički so končno na voljo za posvojitev #video

Takoj po letošnjem božiču je Landyn že začela zbirati denar, s katerim bo prihodnje leto opravila podoben nakup, je še povedala njena mati.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin