Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 6. 2021,
8.56

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Gorenje

Foto: arhiv ponudnika

Natisni članek

Hisense Gorenje televizor televizija advertorial

Četrtek, 3. 6. 2021, 8.56

2 meseca, 1 teden

Od globokih črnin vesolja do svetlih belin zvezd: televizorji, ki osvajajo Slovenijo

Vsebino omogoča Gorenje

Foto: arhiv ponudnika

Ni skrivnost, da potrošniki bolj zaupamo materialom, ki so po občutku trdni in nekoliko težji. To velja tudi za elektronske naprave, kjer nas, na primer, pri televizijskih sprejemnikih lahke plastične nožice manj prepričajo od trdnega kovinskega stojala. Televizor Hisense U8QF ULED združuje stabilnost zanesljivega ogrodja z jasnostjo HDR-slike in polnostjo prostorskega zvoka. Preverite, ali ustreza tudi zahtevam sodobnih igričarjev in ljubiteljev animacije.

Gorenje TV | Foto:

Kakovost materialov, ki jo je moč čutiti pod prsti

Že ob prvem srečanju s televizijo smo hitro ugotovili, da je to konkretno velika reč. Za prevoz in montažo 65-inčnega modela sta nujno potrebni dve osebi, predvsem, če je med avtom in vašo dnevno sobo stopnišče.

Pri postavljanju televizorja Hisense U8QF ULED smo pod prsti takoj začutili trdnost lepo oblikovanega zunanjega ohišja in težo kovinskega stojala. Enako lagodje smo izkusili pri daljinskem upravljalniku, ki se oprijemu lepo prilagaja in je dobro uravnotežen. Tudi gumbi, za razliko od standardnih upravljalnikov, delujejo brezhibno ob pritisku, kar je za osebe, kot smo sami, zelo dobrodošla lastnost.

Pohvaliti moramo tudi prostor za zakrivanje in umikanje kablov na zadnji strani televizije in kovinskega stojala, ki ni le estetsko, ampak tudi izjemno stabilno. Poleg kablov pa lahko skrijemo tudi vijake s priročnim pokrovom, ki se zlije z zadnjo stranjo televizorja. Masa celotne naprave skupaj s stojalom je 27,3 kg.

Neverjetno živa slika vse do roba

Največja prednost televizije je vidna takoj ob prvem prižigu. Slika Hisense U8QF se namreč razteza skoraj do roba naprave ter tako v celoti izkoristi 163,8 cm diagonalo. Najbolj nas je mikalo preizkusiti napredni kontrast, globino črnine in resnično izjemno živost barv, ki jo ponuja televizija. K ustvarjanju te neverjetne vizualne izkušnje prispeva impresiven seznam nove tehnologije.

Hisense U8QF prednjači pred modeli televizorjev ULED zahvaljujoč tehnologiji Quantum Dot. Ta z milijardo različnih barvnih odtenkov poskrbi, da so barve reproducirane bogato, natančno in nadvse realistično. Z najvišjo svetlostjo − 1.000 nitov − je belina svetlejša, črnina temnejša in barve še bolj žive.

A svetlobe ni brez teme. Za resnično viden kontrast poskrbi lokalna zatemnitev po celem zaslonu (Full Array Local Dimming), ki s tehnologijo Hisense Depth Enhancer ustvarja pravi občutek hišnega kina.

Izboljšan kontrast smo preverili z zagonom konzole Sony PlayStation 4 in igre Ghost of Tsushima. Razliko v primerjavi s konvencionalno TV je bilo moč opaziti takoj na zaslonu za nastavljanje svetlosti, kjer smo drsnik premaknili do želene svetlosti. In prav nepotrebno bi bilo reči, da je bila črnina okoli maske res prava črnina.

S tehnologijo AI še pametnejši

Z naslednjim testom smo želeli preveriti delovanje umetne inteligence, ki skrbi za ustvarjanje resnične izkušnje Ultra HD za model Gorenje TV | Foto: Hisense U8QF. Z namenskim gumbom na daljincu smo zagnali Netflix.

Naša naročnina na Netflix nam omogoča predvajanje vsebine v maksimalni resoluciji Full HD (1080p), a to ni ustavilo modela Hisense U8QF. Procesor Hi-View Engine, ki temelji na umetni inteligenci, optimizira delovanje pretočnih zmogljivosti in kakovost slike, da ustvari ostrejše dojemanje gibanja. Poleg tega z uporabo naprednega algoritma funkcije UHD AI Upscaler televizijski sistem analizira vsebino in jo prilagodi, da uživamo v kakovosti 4K tudi takrat, ko izvirna vsebina ni v resoluciji Ultra HD.

Televizija je pokazala svoje procesorske mišice, ko je AI brez težav optimiziral zadnjo sezono risane serije igre Castlevania. Ostrina slike je hitro očitna pri animirani vsebini, kjer se je Hi-View Engine izkazal tudi med napetimi in vizualno intenzivnimi bojnimi scenami.

Zvok, ki ga je mogoče začutiti

Poleg odlične slike mora domači kino pričarati tudi odličen zvok. Hisense TV s tem nima težav. Vgrajeni zvočnik JBL, ki se razteza po celotni dolžini ekrana, ustvari pristno kinematografsko izkušnjo.

Pravo atmosfero pričarata kar dva seta globokotoncev in visokotoncev ter tehnologija Dolby Atmos Immersive Sound, ki prekorači zmogljivosti stereo in prostorskega zvoka ter prinaša bogatejšo, popolnejšo in bolj poglobljeno izkušnjo. Z Dolby Atmos slišimo vsak posamezen glas, instrument ali zvok v svojem prostoru.

Še hitreje do širokega izbora zabave

Gorenje TV | Foto: Pravo personalizirano izkušnjo ponuja operacijski sistem VIDAA U Smart TV, ki pregleda globalne pretočne vsebine (Netflix, Prime Video) in vsebine na zahtevo (YouTube, BBC iPlayer) ter jih priporoča glede na osebne preference. Seznam najljubših aplikacij lahko uredimo po lastnih željah, za dostop do vsebine pa je dovolj že en sam klik.

Za take, ki filme shranjujemo tudi lokalno, Hisense U8QF nudi dva priključka USB in izjemno dolg seznam podprtih formatov. Uporaba ključka je enostavna. Ključ USB vstavimo v režo na televiziji, trenutek zatem pa se naše vsebine samodejno prikažejo na zaslonu. Tako lahko poleg svojih najljubših filmov z družino delimo tudi glasbo ali slike z dopusta.

Podprti videoformati: AVI, MP4, MKV, FLV, WMV, MOV, 3GP, MPG, MPEG, VOB, WEBM, OGM, WMA.

Podprti avdioformati: WMV, WMA, FLAC, MP2, MP3.

Podprti slikovni formati: JPEG, BMP, GIF, MPO.

Za igranje prek konzole ali računalnika

Hisense U8QF nudi širok nabor povezljivosti. V prvi vrsti nas je navdušil priključek RJ45 Ethernet, ki TV dovoljuje, da ne zaseda Wi-Fi omrežja brez potrebe, ter kar štirje HDMI vhodi − en HDMI2.0/ARC in trije HDMI2.0.

Televizija se lahko pohvali tudi s 100 Hz native panel osvežitvijo, ki je še posebej primerna pri prikazu hitro premikajoče se slike, kot na primer pri nogometnih ali teniških tekmah in dirkah ali akcijskih filmih.

Ta sicer ne pride v poštev pri igranju iger na konzoli ali pri priklopu PC na televizijo, saj lahko HDMI2.0 prenaša le do 1080p/60hz, Gorenje TV | Foto: kar ni idealno za lastnike konzol najnovejše generacije, ki edine podpirajo višje frekvence. Za preostale navadne smrtnike, ki bomo še nekaj časa "geekali" na PlayStation 4, ta omejitev ne igra bistvene vloge.

Poudariti pa je treba tudi, da televizija avtomatsko nadomesti izgubljene sličice, ki jih naknadno doda s pomočjo procesiranja in glajenja gibanja. To sicer ustvari vhodno zakasnitev v igralnem načinu, a je ta manjša od 50 ms.

Zaključne misli

Hisense U8QF je zanesljiv kos tehnologije. Od trdnega ogrodja in kompaktnega daljinskega upravljalnika, čistosti slike, živosti barv do globine črnine ta pametna televizija ve, kako opraviti svojo nalogo. S pomočjo zmogljivega procesorja in umetne inteligence ter vgrajenega zvočnika po celotni dolžini ekrana, si lahko tudi z domačim zaslonom pričaramo pravo kinematografsko izkušnjo v kakovosti Ultra HD.

 

Tehnični podatki

  • Tip televizorja: ULED Smart TV
  • Ločljivost zaslona: Ultra HD 3840 x 2160
  • Vrsta zaslona: Direct LED LCD
  • Razmerje stranic: 16:9
  • Diagonala zaslona: 163,8 cm (65 '')
  • Ostrina slike: 1.000 nitov
  • Tehnologija HDR: HDR10, HDR 10+
  • Frekvenca Vsync: 120 Hz
  • Vhodna zakasnitev v igralnem načinu: manj kot 50 ms
  • Zvočna tehnologija: Dolby Atmos
  • Izhodna moč (RMS): 2 x 10
  • Standardni vmesnik (CI+): V1.4
  • Število priključkov USB (2.0): 2
  • Število vhodov HDMI: 1 x HDMI2.0/ARC; 3 x HDMI2.0
  • Število izhodov S/PDIF: 1
  • Število avdiovhodov (L/D): 1
  • Število sprejemnikov RF: 2
  • Število vhodov AV: 1
  • Število vrat RJ45 Ethernet: 1
  • Tehnologija Wi-Fi: 802.11ac, dual-band/2.4G, 5G
  • Povezljivost Bluetooth 
  • Razred energijske učinkovitosti: G

PRIDOBITE VEČ INFORMACIJ

Ne spreglejte