SiolNET. Digisvet Novice
5,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova generacija goljufov za tarče izbira tudi lepe Slovenke #video

5,19

termometer

Spletni goljufi na izjemno priljubljenem družbenem omrežju Instagram kradejo fotografije lepih deklet, z njimi ustvarjajo nove profile ter sledilcem v zameno za plačilo obljubljajo njihove gole fotografije in videoposnetke ali pa želijo denar od njih pridobiti na druge načine, na primer z obljubami o nagradah ali sponzorskih pogodbah. Tarče tovrstnih poskusov goljufij so tudi Slovenke. 

Patricia Pangeršič, ena od najbolj prepoznavnih slovenskih fitnes gurujk, ki ji na Instagramu sledi skoraj 90 tisoč ljudi, je pred dnevi objavila opozorilo, da je nekdo ustvaril lažni profil z njenimi fotografijami in sledilce pozval, naj se registrirajo na spletni povezavi, ki je bila priložena profilu.

Prevara Instagram Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Lažni profil je bil sicer že odstranjen, povezava pa je vodila do strani na platformi za brezplačno spletno gostovanje Launchaco, na kateri je goljuf, ki se je predstavljal za Slovenko, zbiral osebne podatke uporabnikov in jim obljubljal lepe nagrade, ki pa bi bile na koncu pogojene tudi s plačilom. 

Zara Digisvet Dokaz, kaj bi marsikateri Slovenec naredil za slavo in brezplačne stvari

Gre za enega od najpogostejših načinov, kako poskušajo spletni goljufi z zlorabami profilov znanih deklet pretentati uporabnike Instagrama.

Prevaro lahko sicer prepoznate na preprost način: lažni profili imajo zelo malo sledilcev in sledijo veliko uporabnikom, pogosto imajo objavljeno samo eno fotografijo, zapis na profilu pa bo zagotovo v angleščini, čeprav je dekle na fotografiji Slovenka. 

V zadnjem času je ena od pogostejših prevar privabljanje uporabnikov Instagrama na plačljiva družbena omrežja za odrasle, ki poteka prek opolzkih komentarjev pod objavami profilov z milijoni sledilcev. Tudi pri tej prevari goljufi uporabljajo ukradene fotografije deklet.  V zadnjem času je ena od pogostejših prevar privabljanje uporabnikov Instagrama na plačljiva družbena omrežja za odrasle, ki poteka prek opolzkih komentarjev pod objavami profilov z milijoni sledilcev. Tudi pri tej prevari goljufi uporabljajo ukradene fotografije deklet.  Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Prevare naslovna Digisvet Spravili so se na Hofer, ministrstvo, slovenske ženske in kupce vinjet

Na Instagramu ukradene fotografije v zadnjem obdobju zlorabljajo še na veliko bolj zahrbten način

Spletni goljufi, ki delujejo na Instagramu, svojim žrtvam vse pogosteje obljubljajo tudi "ekskluzivno" vsebino – goloto.

Gre za prevaro, ki jo izvedejo tako, da goljufi z ukradenimi fotografijami katere od bolj prepoznavnih uporabnic Instagrama ustvarijo dva lažna profila: enega na Instagramu, enega pa na platformi, kot je OnlyFans, na kateri modeli v zameno za plačilo mesečne naročnine sledilcem pošiljajo svoje razgaljene fotografije in videoposnetke.

Goljufi, ki se ukvarjajo s takšnimi prevarami, so pogosto brez moralnih zadržkov in zato neredko zlorabijo tudi identitete mladoletnih uporabnic Instagrama.  Goljufi, ki se ukvarjajo s takšnimi prevarami, so pogosto brez moralnih zadržkov in zato neredko zlorabijo tudi identitete mladoletnih uporabnic Instagrama.  Foto: zajem zaslona

Lažni profil na Instagramu je namenjen promociji profila na OnlyFans, s katerim lahko goljufi od vsakega prevaranega uporabnika, vsaj dokler ta ne ugotovi, da so ga naplahtali, mesečno zaslužijo od pet pa do 50 ameriških dolarjev. 

Pri tovrstni prevari je sicer pogosto lažen tudi profil na OnlyFans ali podobni platformi, saj uporabnika ne vodi na onlyfans.com, temveč na hitro zgrajeno spletno stran, ki je namenjena zgolj zbiranju podatkov o kreditnih karticah uporabnikov. 

Prevara, Izsiljevanje Digisvet Slovencem so obljubili ljubezen in seks, ostale pa so jim solze in strah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin