SiolNET. Digisvet Novice
7,05

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nemška banka v Slovenijo končno prinaša nov način plačevanja

7,05

termometer

Apple Pay
"Apple Pay prihaja kmalu," na družbenih omrežjih tudi Slovencem obljublja nemška spletna banka N26. Foto: Facebook / N26

Nemška spletna banka N26 je napovedala, da bo v petih evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija, omogočila možnost brezstičnega plačevanja prek sistema Apple Pay. Gre za v tujini že zelo uveljavljeno platformo, ki uporabnikom pametnih telefonov iPhone omogoča, da imajo vse plačilne kartice shranjene v eni aplikaciji, z njimi pa lahko plačujejo na kateremkoli POS-terminalu.

Dodo Pizza Digisvet V Slovenijo prihaja uspešna veriga picerij: kaj je njena posebnost?

Tim Cook, direktor Appla, je na začetku tega tedna na predstavitvi Applovih storitev obljubil, da Apple Pay letos prihaja v 40 novih držav. Tim Cook, direktor Appla, je na začetku tega tedna na predstavitvi Applovih storitev obljubil, da Apple Pay letos prihaja v 40 novih držav. Foto: Reuters

Kdaj bo banka N26, ki je v Evropi zelo priljubljena, zato ker omogoča preprosto pridobitev debetne kartice MasterCard kar prek spleta, v Slovenijo pripeljala plačilni servis Apple Pay, še ni znano, so pa v objavah na Twitterju in na Facebooku zapisali, da kmalu. 

Prek banke N26 Apple Pay ob Sloveniji prihaja še v Estonijo, Grčijo, na Slovaško in Portugalsko. 

Apple Pay bi lahko v Slovenijo v prihodnjih mesecih prišel še po eni poti, in sicer prek avstrijske banke Sparkasse. Ta je avstrijskim komitentom v torek namreč obljubila, da bodo kmalu lahko uporabljali Applovo digitalno denarnico:

Zanimanje za Apple Pay je po vsem svetu v zadnjih dneh sicer še večje kot sicer. Apple je v ponedeljek namreč predstavil lastno kreditno kartico, Apple Card, ki bo delovala v sožitju s plačilnim sistemom Apple Pay.

Preberite tudi:

Brezstično plačevanje, brezstična kartica Digisvet Na blagajnah trgovin še ni dolgo, pa vendar smo Slovenci nanj nori Huawei P30 Digisvet Ali je Huawei poskrbel za (novo) revolucijo mobilne fotografije? Apple TV Digisvet Vsi so že začeli zehati, nato pa so prišli zvezdniki. Apple kuha nekaj velikega. Vreme, vremenska napoved Digisvet Sneg, dež in denar: vremenska napoved na telefonih je dvorezen meč Fitnes, telefon Digisvet Stranke slovenskih fitnesov delajo napako, ki jim lahko uniči življenje Huawei P Smart 2019 telefon Digisvet Vprašali so, ali je to še en telefon "za jurja": je res tako prepričljiv?

 

Komentarji

14

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • dr.justice / 27.03.2019. ob 18:43 +3 0

  hotmail - uporaba kartice je tak zastonj, ima pa zato nekdo, ki je že uporabnik (morda ravno ti) malo bonusa, če pridobi novega uporabnika. Tako da- ne zavajaj.

  +3 0
 • Kuky / 28.03.2019. ob 08:43 +2 0

  Jaz ta sistem plačevanja uporabljam kašni dve leti, resda ne živim v SLO in imam tujo banko, ampak dela odlično tudi na slovenskih blagajnah, skratka vsepovsod, kjer delajo brezstične karte. Ko sem na slovenski banki vprašal, če mi lahko to omogočajo (Abanka), so se mi smejali... Skratka, tukaj slovenske banke precej zaostajajo, tehnologija pa je zelo varna in predvsem zelo praktična :)

  +2 0
 • svatne / 28.03.2019. ob 10:19 +1 - 1

  Nemška banka v Slovenijo končno prinaša nov način plačevanja - NAROBE! Pravilno: Nemška banka končno prinaša v Slovenijo nov način plačevanja. Kdor ne verjame, naj prebere brošuro znamenitega jezikoslovca Gradišnika.

  +1 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin