Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
20. 5. 2022,
8.23

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

20

Natisni članek

SpaceX Elon Musk

Petek, 20. 5. 2022, 8.23

1 leto, 10 mesecev

Najbogatejši Zemljan stevardesi kazal svojo erekcijo in ji plačal za molk

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

20

Elon Musk, Tesla | Elon Musk trdi, da je zgodba o domnevnem spolnem nadlegovanju stevardese politični napad nanj. Toda pojavljajo se ugibanja, ali gre morda za odvračanje pozornosti, saj je Musk za zgodbo izvedel v sredo zjutraj, dva dneva pred objavo, v sredo zvečer pa je na Twitterju začel pripravljati teren z objavo, da bo zamenjal politično sredino in da zdaj pričakuje umazane trike zoper njega. | Foto Guliver Image

Elon Musk trdi, da je zgodba o domnevnem spolnem nadlegovanju stevardese politični napad nanj. Toda pojavljajo se ugibanja, ali gre morda za odvračanje pozornosti, saj je Musk za zgodbo izvedel v sredo zjutraj, dva dneva pred objavo, v sredo zvečer pa je na Twitterju začel pripravljati teren z objavo, da bo zamenjal politično sredino in da zdaj pričakuje umazane trike zoper njega.

Foto: Guliver Image

Ameriška korporacija SpaceX, ki proizvaja vesoljska plovila, je stevardesi na enem od zasebnih potniških letal podjetja plačala četrt milijona ameriških dolarjev, ker naj bi jo spolno nadlegoval direktor podjetja Elon Musk, najbogatejši človek na svetu. Ta pravi, da gre za politično motivirani napad nanj. 

Stevardesa je Elona Muska zaradi spolnega nadlegovanja podjetju prijavila leta 2018, razkrivajo informacije, do katerih se je dokopal ameriški medij Business Insider. Incident se je zgodil leta 2016.

Šef podjetja SpaceX in proizvajalca električnih vozil Tesla ji je, trdi stevardesa, pokazal svojo erekcijo, jo božal po nogi in jo prosil za erotično masažo. V zameno bi ji kupil konja. Musk naj bi stevardesi to predlagal med dejansko masažo na krovu njegovega zasebnega letala Gulfstream G650ER med poletom v London.

Stevardesa ga je med poleti namreč redno masirala – po tem, ko je dobila službo pri podjetju SpaceX, so jo pozvali, naj opravi izpit za maserko, da bo lahko masirala svojega šefa.

Pri SpaceX naj bi močno vzpodbujali kulturo masiranja. V podjetju imajo zaposlene celo licencirane maserje, do katerih pa imajo praviloma dostop samo zaposleni visoko v kadrovski hierarhiji družbe. | Foto: Getty Images Pri SpaceX naj bi močno vzpodbujali kulturo masiranja. V podjetju imajo zaposlene celo licencirane maserje, do katerih pa imajo praviloma dostop samo zaposleni visoko v kadrovski hierarhiji družbe. Foto: Getty Images

Njena zavrnitev erotične masaže je izhajala iz užaljenosti, katere posledica so bili slabši delovni pogoji za stevardeso, informacije, pridobljene od zaupnih virov, ki so seznanjeni z dogodkom, navaja Business Insider. 

Novembra 2018 sta se njen odvetnik in podjetje SpaceX na sestanku, ki so se ga udeležile vse relevantne osebe, tudi Elon Musk, dogovorila, da se uslužbenki izplača 250 tisoč ameriških dolarjev odškodnine. Pogoj za izplačilo je bil, da bo zadeva s tem končana in da ne doseže sodišča.

Elon Musk pravi, da gre za politično motivirani napad nanj, a dogodka ni zanikal

Musk se na pisanje medija Business Insider kljub njihovi prošnji za pojasnilo ni odzval konkretno, prosil naj bi le za več časa in dodal, da je "zgodba veliko bolj kompleksna, kot se zdi na prvi pogled". 

V svojem slogu je poročanje o domnevnem spolnem nadlegovanju stevardese sicer komentiral na družbenem omrežju Twitter. V več objavah je v zadnjih urah izrazil mnenje, da gre za politično motivirani napad nanj in da se bodo takšni napadi nanj še stopnjevali.

Za članek Business Insiderja trdi, da gre za rumeno zgodbo, namenjeno vmešavanju v njegov prevzem Twitterja.

Eden od razlogov, zakaj Musk govori o političnih napadih nanj, je najverjetneje njegova sredina objava, v kateri je zapisal, da v prihodnosti ne bo več volil demokratov, ampak republikansko stranko. Takrat je tudi pripisal, da bo zdaj samo opazoval umazane trike, ki jih bodo (verjetno je mislil demokrate) uporabili zoper njega za potrebe svoje politične kampanje. 

Pojavljajo se sicer že ugibanja, ali se Musk poskuša prikazati kot žrtev politične zarote, da bi vzbudil dvome o zgodbi medija Business Insider. Ta je Muska za komentar navedb o spolnem nadlegovanju stevardese namreč prosil v sredo zjutraj, Musk pa je nato v sredo zvečer objavil tvit o svojih političnih preferencah in pričakovanju politično motiviranih napadov. 

 

Ne spreglejte