SiolNET. Digisvet Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mlade mamice vse več časa uporabljajo pametne telefone

4

termometer

 | Foto:
Lani se je število ameriškim mam, ki uporabljajo pametne telefone, povečalo kar za 34 odstotkov. Svojim napravicam v povprečju namenijo več časa kot povprečni uporabniki pametnih telefonov.

Kar nekaj uporabnic pametnih telefonov si življenja brez pametnega "sopotnika" ne zna več predstavljati. Kar polovica anketiranih mamic je namreč dejala, da se počutijo odvisne od pametnih telefonov, ki jih morajo imeti nenehno na dosegu roke, razkriva študija BabyCentra.

Študija, ki jo je izvedlo podjetje AOL, razkriva, da mamice v povprečju pametne telefone uporabljajo 11,4 odstotka pogosteje kot povprečni odrasli uporabniki pametnega telefona. Ti se z njimi ukvarjajo 1.850 minut na mesec oziroma dobrih 30 ur mesečno, mamice, ki imajo otroke, stare do pet let, pa 2.260 minut, kar pomeni 36 ur mesečno. Z leti otroka povečana uporaba pametnih telefonov pri mamicah upada: mama otroka, starega od šest do 12 let, uporablja pametni telefon celo manj kot povprečni odrasli uporabnik.

Kot še ugotavlja raziskava, si mlade mamice s pametnimi telefoni pomagajo, da se privadijo na novo vlogo, usklajujejo naporne urnike, se povezujejo s prijatelji, ki jih niso videle že nekaj časa, in iščejo simptome. Ravno uporaba pametnih telefonov jih v sodobnem času še intenzivneje predstavlja v več vlogah, torej materinski, učiteljski, prijateljski, zdravniški in drugih.

Ravno zato AOL ne more trditi, da je povečana uporaba pametnih telefonov mladih mamic povezana z uporabo njihovih malčkov. Tretjina anketiranih mamic namreč le redko ali pa nikoli ne dovoli otroku uporabe pametnega telefona.

In kaj iščejo po spletu mlade mamice, ko vzamejo v roke pametne telefone? Predvsem uporabne podatke – vreme, brskanje po družabnih omrežjih, zemljevide, fotografije, glasbo, nakupovanje, finance, zdravje, potovanje in šport.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin