Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sobota,
4. 8. 2018,
4.10

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Natisni članek

tablice Samsung Galaxy Tab A Samsung Galaxy Tab S4 Samsung

Sobota, 4. 8. 2018, 4.10

5 let, 8 mesecev

Novi Samsungovi tablici Galaxy Tab S4 in Tab A

Medtem ko čakamo novega Nota, sta prišla dva Taba

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

2

Samsung Galaxy Tab S4 | S tablico Galaxy Tab S4 bo Samsung poskusil prepričati najzahtevnejše uporabnike, da jim vsa njihova opravila ni več treba imeti osebnega računalnika. | Foto Samsung

S tablico Galaxy Tab S4 bo Samsung poskusil prepričati najzahtevnejše uporabnike, da jim vsa njihova opravila ni več treba imeti osebnega računalnika.

Foto: Samsung

Le nekaj dni pred močno oglaševano svetovno premiero novega Samsungovega phableta Galaxy Note 9 so Južni Korejci brez posebnega dogodka predstavili dve novi tablici.

Samsung Galaxy Tab S4, ki ohranja običajno 10,5-palčno (26,7-centimetrsko) velikost zaslona, meri na najzahtevnejše uporabnike in se želi uveljaviti kot nadomestilo za osebni računalnik. Pri doseganju tega cilja bo pomagala aplikacija Samsung Dex, ki se samodejno zažene ob povezavi s tipkovnico Book Cover Keyboard (ni priložena tablici, temveč jo je treba kupiti posebej) ali hitro ploščo.

V različnih vlogah

Z ustreznimi povezavami in vmesniki, kot je HDMI na USB-C (tudi tega je treba kupiti posebej), lahko zaslon tablice Galaxy Tab S4 preslikamo na velik zaslon, z drugačno postavitvijo pa je tablica lahko sledilna plošča, skicirka ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android.

Novo tablico poganja energija iz akumulatorja, ki premore 7.300 miliamperskih ur. To naj bi zadoščalo za dolg dan zelo intenzivne uporabe, kar bomo gotovo preverili, ko jo bomo preizkušali. Pisalo S Pen omogoča nekaj zanimivih funkcij, med njimi je gotovo omembe vredna možnost neposrednega zapisovanja beležk na zaslon.

V nasprotju s tablico Galaxy Tab S4, s katero Samsung poudarja, kaj vse je mogoče narediti, je tablica Galaxy Tab A namenjena predvsem sproščanju in zabavi ob večpredstavnih vsebinah. | Foto: Samsung V nasprotju s tablico Galaxy Tab S4, s katero Samsung poudarja, kaj vse je mogoče narediti, je tablica Galaxy Tab A namenjena predvsem sproščanju in zabavi ob večpredstavnih vsebinah. Foto: Samsung

Razred A bolj za večpredstavno zabavo

Podobno kot pri njihovih pametnih telefonih je tudi pri Samsungovih tablicah črka v modelni oznaki tista, ki razkriva razred naprave. Črka S je rezervirana za najvišji, črka A pa za (višji) srednji razred.

Tako je Samsung Galaxy Tab A, ki je pravzaprav prvi predstavnik novega razreda Samsungovih tablic, namenjen predvsem zabavi ob večpredstavnih vsebinah in ne poudarja toliko učinkovitega dela kot njegov rojak S4. Zanimivo bo pogledati, kako se obnese aplikacija SmartThings, ki obljublja preprosto upravljanje pametnega doma, a bomo morali prej preveriti, ali bo Slovenija uvrščena med regije, kjer bo ta funkcija na voljo.

Tudi Galaxy Tab A se ponaša z enakim premerom kot Galaxy Tab S4 in oba poganja osemjedrni procesor, a ima ta pri S4 občutno hitrejši takt.

Še ne vemo, kdaj in za koliko

Samsung nam za zdaj še ni zaupal niti cene niti dneva začetka prodaje novih tablic. Morda bomo tudi to izvedeli prav na predstavitvi naslednjega Samsungovega paradnega konja Galaxy Note 9, ki bo luč sveta uradno ugledal v newyorškem mestnem predelu Brooklyn v četrtek, 9. avgusta.

Do takrat pa le neuraden namig, da bosta tablici prišli na prodajne police trgovin in mobilnih operaterjev do konca poletja, ko nam bodo zaupali tudi njune maloprodajne cene in morebitne popuste ob vezavi naročniškega razmerja mobilne telefonije.

Ne spreglejte