SiolNET. Digisvet Novice
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger
E-oskrba Telekoma Slovenije za daljše in varno bivanje na domu

Med občinami, ki bodo pomagale svojim občanom, tudi Ajdovščina in Kočevje

0,38

termometer

e-oskrba, Telekom Slovenije, upokojenci

Pobudi Telekoma Slovenije, da bi tudi občine sodelovale v projektu Varni in povezani na domu, se pridružuje vedno več občin. Zainteresirane občine se lahko pridružijo do sredine februarja.

Telekom Slovenije v sodelovanju z Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) vabi zainteresirane občine k sodelovanju, ki bo omogočilo večjo dostopnost storitve Varni in povezani na domu. Poleg neposredne koristi, to je, da se manj starejših odloča za institucionalizirano bivanje, sodelujoče občine, ki subvencionirajo to storitev svojim občanom, storitev lahko zagotovijo še ceneje zaradi subvencije, ki jo zagotavlja tudi Telekom Slovenije.

Občinska subvencija se prišteje subvenciji Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije je iz svojih sredstev zagotovil 340 tisoč evrov. Dogovore o sofinanciranju storitve E-oskrba bo z občinami sklepal, dokler bodo ta sredstva na voljo. Med občinami, ki so k projektu že pristopile, sta se pred kratkim vpisali tudi Ajdovščina in Kočevje.

Odvisno od višine občinske subvencije, ki se prišteje subvenciji Telekoma Slovenije, je storitev za končne uporabnike lahko celo brezplačna, v vsakem primeru pa občutno nižja od tržne cene. Sodelujočim bo montažo opreme na njihovem domu v celoti kril Telekom Slovenije.

Občine se lahko prijavijo do sredine februarja

Iz Telekoma Slovenije sporočajo, da se občine, zainteresirane za sofinanciranje storitve E-oskrba, lahko oglasijo do 15. februarja prek e-naslova ezdravje@telekom.si, občanom pa priporočajo, da se za informacije glede možnosti subvencioniranja storitve E-oskrba na svojem domu pozanimajo neposredno na svoji občini.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin