Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
22. 4. 2020,
10.30

Osveženo pred

3 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus odpoved sejem IFA 2020

Sreda, 22. 4. 2020, 10.30

3 leta, 12 mesecev

Odpovedi velikih dogodkov se vrstijo

Zdaj je uradno: odpade tudi največji svetovni sejem potrošniške elektronike IFA

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

IFA 2017 | Letos bodo dvorane berlinskega sejmišča samevale tudi septembra, ko so sicer nabito polne zaradi sejma IFA. | Foto Srdjan Cvjetović

Letos bodo dvorane berlinskega sejmišča samevale tudi septembra, ko so sicer nabito polne zaradi sejma IFA.

Foto: Srdjan Cvjetović

Kljub rahljajočim se ukrepom v Nemčiji tudi tam vrnitev v (nov) vsakdan poteka postopno. Ko so berlinske deželne oblasti objavile, da so vsi dogodki z več kot pet tisoč udeleženci prepovedani do 24. oktobra, je kljub odsotnosti takojšnje uradne objave postalo jasno, da letos največjega svetovnega sejma potrošniške elektronike in gospodinjskih aparatov IFA ne bo. Zdaj je tudi uradno.

Le nekaj dni po tem, ko so to berlinski organizatorji razmeroma sramežljivo nakazali na svojih profilih družbenih omrežij, je sledila uradna objava vsem akreditiranim medijskim predstavnikom.

"Pripravljeni na nov koncept," ki ga moramo še spoznati

V njej sicer niso zapisali najbolj neposrednega dejstva, da bodo hale berlinskega sejmišča v prvi tretjini septembra, ko bi sicer morale pokati po šivih od vrveža razstavljavcev, medijev in obiskovalcev, ostale zaprte.

Raje so zapisali, da so "pripravljeni za ustvarjalni koncept, oblikovan za čase brez primere," in da se "IFA 2020 nadaljuje na drug način in ne na običajen način".

Podrobnosti tega drugega načina še niso razkrili, a so prepričani, da jim bo uspelo ohraniti vodilno vlogo tega dogodka.

Letošnja IFA bi morala obiskovalcem svoja vrata odpreti 4. septembra, akreditiranim medijem že dva dneva prej, in bi trajala do 9. septembra. Lani je sodelovalo okrog dva tisoč razstavljavcev, sejem pa si je ogledalo okrog 245 tisoč obiskovalcev.

Med dva tisoč razstavljavci na (običajnem) sejmu IFA je (bilo do zdaj) tudi nekaj več kot deset slovenskih. | Foto: Srdjan Cvjetović Med dva tisoč razstavljavci na (običajnem) sejmu IFA je (bilo do zdaj) tudi nekaj več kot deset slovenskih. Foto: Srdjan Cvjetović

Prva domina v panogi se je porušila v Barceloni

Prvi šok za panogo informacijske in komunikacijske tehnologije je bila odpoved največjega svetovnega dogodka s področja mobilnih komunikacij Mobile World Congress, ki bi moral potekati zadnji teden februarja v Barceloni.

Takrat se Evropi še ni svitalo, kaj bo sledilo le nekaj tednov pozneje, in je nekaj nesojenih barcelonskih razstavljavcev vendarle pripravilo svoje alternativne skromne predstavitve na drugih lokacijah po mestu.

Cat S61, MWC18
Novice Po odpovedi MWC: vračila denarja za razstavni prostor ne bo

Le dan za padcem Oktoberfesta

Odpoved berlinskega dogodka je postala uradna le dan za tem, ko so se morali z odpovedjo velikega dogodka, ki bi moral biti v drugi polovici septembra in prve dni oktobra, sprijazniti tudi v bavarski prestolnici.

Oktoberfest 2018
Trendi Koronavirus odnesel tudi letošnji Oktoberfest #video

Zaradi odpovedi letošnjega Oktoberfesta bo München ostal brez velikih prihodkov. Lani jim je, ne samo od piva in klobas, temveč tudi od namestitev, prevozov in vseh drugih spremljajočih dejavnosti, ta več kot 200 let star festival bavarskega piva (in klobas) prinesel kar poldrugo milijardo evrov.

Ne spreglejte