SiolNET. Digisvet Novice
1,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo odločitev kriptovelikana bolela ne le Američane, temveč tudi Slovence?

1,51

termometer

Binance
Borza Binance je pri uporabnikih zelo priljubljena, ker omogoča trgovanje z več kot sto kriptovalutami. Foto: Reuters

Binance, glede na obseg trgovanja največja borza s kriptovalutami na svetu, bo septembra blokirala trgovanje v ZDA. To pomeni, da bo ogromno ameriških vlagateljev pri trgovanju z določenimi kriptovalutami in kriptožetoni, med njimi je tudi nekaj slovenskih, izredno omejeno oziroma do njega sploh ne bo več imelo dostopa. 

Borza Binance blokade trgovanja v ZDA ni obešala na veliki zvon, temveč je na družbenem omrežju Twitter zgolj opozorila na osvežene pogoje uporabe, v katerih je v 3. členu po novem zapisano, da Binance storitve trgovanja ne more več omogočati vlagateljem, ki so v ZDA. 

"Binance ne bo mogel več zagotavljati storitev osebam v ZDA." "Binance ne bo mogel več zagotavljati storitev osebam v ZDA." Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Binance Digisvet Nov incident: padla je največja trdnjava v svetu kriptovalut

Binance bo uporabnikom platforme, ki jih zadevajo novi pogoji uporabe, torej Američane, trgovanje začel preprečevati z 12. septembrom. Blokirani uporabniki bodo še vedno imeli dostop do svojih denarnic s kriptovalutami, ki jih bodo lahko prenesli drugam, a jih na Binance ne bodo mogli več prodati oziroma kupiti novih.

Ruja Ignatova, Konstantin Ignatov Digisvet Imperij "kriptokraljice" se ruši, denar več tisoč Slovencev verjetno izgubljen #video

Za dozdajšnje ameriške uporabnike Binance to pomeni konec trgovanja z določenimi kriptovalutami in kriptožetoni, ki jih ni mogoče najti nikjer drugje kot na borzi Binance. 

Med kriptovalutami, ki bodo morda "nastradale", najdemo tudi slovenske

Spletni portal CryptoPotato je zaradi odločitve Binance, da Američanom prepove trgovanje, objavil raziskavo, v kateri ugotavlja, katere kriptožetone bo zaradi blokade ZDA najverjetneje prizadelo zmanjšanje trga.

Foto: CryptoPotato Foto: CryptoPotato

Med njimi najdemo tudi slovenska kriptožetona, in sicer ICN podjetja Iconomi in VIB, ki ga je izdalo podjetje Viberate. Ameriškim vlagateljem bosta od septembra na voljo samo še na eni borzi s kriptovalutami.

Eli Token, Elipay, Eligma Posel danes Novost v slovenskih trgovinah: "Verjetno ste prvi, ki je plačal tako"

Binance je pred časom sicer napovedal odprtje nove borze, ki bo posebej prilagojena zakonom ZDA in bo trgovanje omogočala izključno Američanom, a za zdaj še ni znano, kdaj natanko jo bodo postavili. Pri Binance pravijo, da kmalu:

Preberite tudi:

Nejc Kodrič, Bitstamp Digisvet Enega najbogatejših Slovencev uvrstili med svetovno elito #video Bitcoin Digisvet Trgu kriptovalut se obeta ena največjih sprememb do zdaj Piran, Prevarant Digisvet Razkrite operacije računalničarja iz Pirana, ki so ga iskale tudi ZDA Kripto, Slovenija, propadli Digisvet Resnična slika kriptoscene v Sloveniji: preberite, kdo je propadel Madeline Biggaton Digisvet Vstopila v kio in izginila: kje je žena znanega kriptoprevaranta?

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin