Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2020,
14.28

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

2

Natisni članek

Koronavirus virus okužba Telekom Slovenije COVID-19

Torek, 10. 3. 2020, 14.28

4 leta, 1 mesec

Uporabniki Telekoma Slovenije ob vrnitvi iz tujine prejmejo SMS z nasveti ob izbruhu koronavirusa

Kratko sporočilo, ki spodbuja k odgovornemu varovanju zdravja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

2

Koronavirus. Maska. Bolezen. | Storitev je namenjena obveščanju državljanov, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine, in je na voljo uporabnikom mobilne telefonije Telekoma Slovenije in slovenskih ponudnikov, ki uporabljajo njegovo omrežje. | Foto Getty Images

Storitev je namenjena obveščanju državljanov, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine, in je na voljo uporabnikom mobilne telefonije Telekoma Slovenije in slovenskih ponudnikov, ki uporabljajo njegovo omrežje.

Foto: Getty Images

Od danes, 10. marca, dalje uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije in blagovnih znamk Mobi, IZI, Spar Mobil in Hip Mobil, ki se v Slovenijo vrnejo iz tujine, prejmejo SMS-sporočilo, s katerim Ministrstvo za zdravje RS državljane opozarja na preventivne ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa.

Gre za rešitev Telekoma Slovenije, katerega mobilne storitve uporablja več kot milijon Slovenk in Slovencev, SMS-sporočilo pa bodo prejeli uporabniki v trenutku, ko se bo mobitel uporabnika iz tujega omrežja ponovno povezal v mobilno omrežje Telekoma Slovenije.

"Bodite pozorni na svoje zdravje"

Storitev je namenjena obveščanju državljanov, ki se v Slovenijo vračajo iz tujine, besedilo SMS-sporočila Ministrstva za zdravje RS pa se glasi: "Ob vrnitvi iz tujine bodite pozorni na svoje zdravje. Če se slabo počutite, kašljate in imate vročino, ostanite doma, po telefonu pokličite svojega osebnega zdravnika in preverite ravnanje glede virusa Covid-19. Več informacij tudi na brezplačni številki: 080 14 04."

Maska koronavirus
Novice Novi ukrepi: na letališču bodo merili temperaturo, kontrole na meji ...

Ministrstvo za zdravje RS bo državljane na ta način obveščalo, dokler bo treba. Prejeto sporočilo je brezplačno. Odjava od storitve ni možna.

Uporabnik, ki se bo znotraj 30 dni iz tujega v omrežje Telekoma Slovenije povezal večkrat, bo v navedenem obdobju SMS-sporočilo prejel enkrat.

Za Ministrstvo za javno upravo je Telekom Slovenije vzpostavil tudi klicni center in brezplačno številko 080 14 04, kjer uporabniki lahko prejmejo vsa potrebna navodila in pojasnila glede ravnanja v zvezi z virusom Covid-19.

Ne spreglejte