SiolNET. Digisvet Novice
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdo bi kupil telefon, ki stane kar 15 tisoč evrov?

0,90

termometer

Solarin

Novo britansko tehnološko podjetje Sirin Labs je izdalo pametni telefon Solarin, ki stane toliko kot nov avtomobil. Ciljna skupina strank so slavne osebe, ki jih skrbi zasebnost.

Novi pametni telefon ima na pokrovu baterije posebno stikalo, s katerim uporabnik preklopi v supervaren način. Ta prekine večino brezžičnih komunikacij, uporabniku dovoli le opravljanje (ne pa tudi prejemanje) šifriranih klicev in pošiljanje šifriranih sporočil.

Snovalci telefona Solarin pravijo, da gre za najbolj varno tovrstno napravo na svetu. Njegov razvoj je med drugim finančno podprl hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio. Njemu in njegovim sodelavcem iz sveta šovbiznisa je Solarin pravzaprav tudi namenjen.

Pametni telefon Solarin so razvili posebej za svetovno znane osebe, ki skrbno varujejo svojo zasebnost. Pametni telefon Solarin so razvili posebej za svetovno znane osebe, ki skrbno varujejo svojo zasebnost.

Lanski procesor, povprečen fotoaparat

Pogled na druge lastnosti telefona Solarin razkriva, da jih je vsaj polovica nevrednih megalomanske cene. Procesor je sicer hiter, a lanski Snapdragon 810. Fotoaparat je po besedah razvijalcev telefona najboljši na svetu, a tisti, ki so se z njim že igrali, pravijo, da so fotografije meglene, sprožilec pa počasen.

Najtežje pričakovani pametni telefon ta hip prihaja šele v začetku leta 2017

Zelo dobra je sicer baterija s kapaciteto 4.000 miliamperskih ur, veliko (128 gigabajtov) je tudi prostora za shranjevanje podatkov. Solarin v nasprotju z drugimi pregrešno dragimi telefoni, kot je na primer Vertu, ni izdelan iz prestižnih materialov.

Solarin Solarin Solarin Solarin

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin