SiolNET. Digisvet Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nadgrajena funkcionalnost telemedicinske rešitve Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije tehnološko podprl UKCL pri zdravljenju bolnikov s covid-19 na daljavo

0,53

termometer

telemedicina, Telekom Slovenije
Rešitev zajema tablico ali mobitel s podatkovno povezavo in aplikacijo za bolnike, povezano z merilniki vitalnih funkcij, ki jih bolnik uporablja na domu, klinični portal za zdravstveno osebje, prek katerega osebje spremlja stanje bolezni pri bolniku in z njim komunicira, in celotno tehnološko podporo tako na strani izvajalcev zdravstvenih storitev kot tudi na strani bolnikov. Foto: Telekom Slovenije

Z nadgrajeno telemedicinsko platformo Telekoma Slovenije zdravniki in medicinske sestre v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani v vsakem trenutku spremljajo stanje bolnikov s covid-19 tudi na njihovih domovih, ob tem pa so zdravstveno osebje in preostali bolniki bistveno manj izpostavljeni tveganju okužbe.

Spremljanje bolnikov z boleznijo covid-19 ni pomembno samo za njihovo zdravje, temveč tudi za učinkovito zajezitev nadaljnjega širjenja epidemije. Toda dostop do vseh takšnih bolnikov je v veliki meri otežen, ko so ti v nujno potrebni samoizolaciji v svojih domovih po državi.

E-oskrba Novice E-oskrba: "Potem ko je žena drugič padla, sem bil doma v petih minutah" #video

Zdaj pa ima slovensko zdravstveno osebje, opredvsem pa Univerzitetni klinični center v Ljubljani, novo domačo rešitev, ki jim olajša spremljanje tudi teh bolnikov na daljavo. Lani predstavljeno tehnološko rešitev Telekoma Slovenije in njegovih partnerjev za telemedicinsko obravnavo bolnikov s kroničnimi boleznimi na daljavo so nadgradili za potrebe spremljanja bolnikov s koronavirusom na daljavo in jo zdaj že uispešno uporabljajo v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer so tudi razvili klinično pot za to celovito rešitev.

Rešitev omogoča tudi preventivno spremljanje zdravstvenega stanja zaposlenih v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše z namenom preprečevanja širjenja nadaljnjih okužb. Rešitev omogoča tudi preventivno spremljanje zdravstvenega stanja zaposlenih v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše z namenom preprečevanja širjenja nadaljnjih okužb. Foto: Telekom Slovenije

To novo možnost so nemudoma uvedli v pred kratkim ustanovljen Telemedicinski center Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer z njim obravnavajo prve bolnike, ki so sicer v izolaciji v domačem okolju.

V prispevku, ki so ga predvajali v oddaji Planet 18 na Planet TV, si lahko podrobneje ogledate, kako v Univezitetnem kliničnem centru Ljubljana z nadgrajenim sistemom telemedicinske oskrbe Telekoma Slovenije poteka spremljanje bolnikov s covid-19, ki so na svojih razpršenih domačih lokacijah.

Pri razvoju te rešitve, ki je že registrirana kot medicinski pripomoček in jo v okviru zakona o dolgotrajni oskrbi že od njenega začetka pilotno preizkušajo v Krškem in Celju, je Telekom Slovenije sodeloval s partnerji Univerzitetni klinični center Ljubljana, Klinika Golnik, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zveza društev upokojencev Slovenije, Inštitut Antona Trstenjaka, Medicinska fakulteta v Ljubljani in Zdravstveni dom Trebnje.

e-oskrba, Telekom Slovenije, upokojenci Digisvet "Avto zavarujemo kasko brez pomisleka, nase in na svoje starše pa mislimo bolj malo!"

Varnost in učinkovitost uporabe so uspešno potrdili v okviru klinične študije, prepoznali pa so jo tudi kot mednarodni primer dobre prakse v strokovnih programih Evropske unije za domačo oskrbo.Gre za nadgradnjo sistema e-oskrbe, ki so jo v Telekomu Slovenije začeli razvijati pred dobrima dvema letoma.

oskrba na daljavo, Telekom Digisvet Oskrba na daljavo: neprecenljiv prispevek za lepšo in varnejšo jesen življenja oskrba na daljavo, Telekom Digisvet Z majhnim vložkom občin do varne starosti občanov in prihrankov zdravstvene blagajne

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin