Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2020,
14.02

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

3

Natisni članek

telemedicina Telekom eZdravje Telekom Slovenije oskrba na domu Koronavirus Korona nasvet

Sreda, 1. 4. 2020, 14.02

4 leta

Nadgrajena funkcionalnost telemedicinske rešitve Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije tehnološko podprl UKCL pri zdravljenju bolnikov s covid-19 na daljavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

3

telemedicina, Telekom Slovenije | Rešitev zajema tablico ali mobitel s podatkovno povezavo in aplikacijo za bolnike, povezano z merilniki vitalnih funkcij, ki jih bolnik uporablja na domu, klinični portal za zdravstveno osebje, prek katerega osebje spremlja stanje bolezni pri bolniku in z njim komunicira, in celotno tehnološko podporo tako na strani izvajalcev zdravstvenih storitev kot tudi na strani bolnikov. | Foto Telekom Slovenije

Rešitev zajema tablico ali mobitel s podatkovno povezavo in aplikacijo za bolnike, povezano z merilniki vitalnih funkcij, ki jih bolnik uporablja na domu, klinični portal za zdravstveno osebje, prek katerega osebje spremlja stanje bolezni pri bolniku in z njim komunicira, in celotno tehnološko podporo tako na strani izvajalcev zdravstvenih storitev kot tudi na strani bolnikov.

Foto: Telekom Slovenije

Z nadgrajeno telemedicinsko platformo Telekoma Slovenije zdravniki in medicinske sestre v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani v vsakem trenutku spremljajo stanje bolnikov s covid-19 tudi na njihovih domovih, ob tem pa so zdravstveno osebje in preostali bolniki bistveno manj izpostavljeni tveganju okužbe.

Spremljanje bolnikov z boleznijo covid-19 ni pomembno samo za njihovo zdravje, temveč tudi za učinkovito zajezitev nadaljnjega širjenja epidemije. Toda dostop do vseh takšnih bolnikov je v veliki meri otežen, ko so ti v nujno potrebni samoizolaciji v svojih domovih po državi.

Novice E-oskrba: "Potem ko je žena drugič padla, sem bil doma v petih minutah" #video

Zdaj pa ima slovensko zdravstveno osebje, opredvsem pa Univerzitetni klinični center v Ljubljani, novo domačo rešitev, ki jim olajša spremljanje tudi teh bolnikov na daljavo. Lani predstavljeno tehnološko rešitev Telekoma Slovenije in njegovih partnerjev za telemedicinsko obravnavo bolnikov s kroničnimi boleznimi na daljavo so nadgradili za potrebe spremljanja bolnikov s koronavirusom na daljavo in jo zdaj že uispešno uporabljajo v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani, kjer so tudi razvili klinično pot za to celovito rešitev.

Rešitev omogoča tudi preventivno spremljanje zdravstvenega stanja zaposlenih v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše z namenom preprečevanja širjenja nadaljnjih okužb. | Foto: Telekom Slovenije Rešitev omogoča tudi preventivno spremljanje zdravstvenega stanja zaposlenih v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše z namenom preprečevanja širjenja nadaljnjih okužb. Foto: Telekom Slovenije

To novo možnost so nemudoma uvedli v pred kratkim ustanovljen Telemedicinski center Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, kjer z njim obravnavajo prve bolnike, ki so sicer v izolaciji v domačem okolju.

V prispevku, ki so ga predvajali v oddaji Planet 18 na Planet TV, si lahko podrobneje ogledate, kako v Univezitetnem kliničnem centru Ljubljana z nadgrajenim sistemom telemedicinske oskrbe Telekoma Slovenije poteka spremljanje bolnikov s covid-19, ki so na svojih razpršenih domačih lokacijah.

Pri razvoju te rešitve, ki je že registrirana kot medicinski pripomoček in jo v okviru zakona o dolgotrajni oskrbi že od njenega začetka pilotno preizkušajo v Krškem in Celju, je Telekom Slovenije sodeloval s partnerji Univerzitetni klinični center Ljubljana, Klinika Golnik, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zveza društev upokojencev Slovenije, Inštitut Antona Trstenjaka, Medicinska fakulteta v Ljubljani in Zdravstveni dom Trebnje.

e-oskrba, Telekom Slovenije, upokojenci
Novice "Avto zavarujemo kasko brez pomisleka, nase in na svoje starše pa mislimo bolj malo!"

Varnost in učinkovitost uporabe so uspešno potrdili v okviru klinične študije, prepoznali pa so jo tudi kot mednarodni primer dobre prakse v strokovnih programih Evropske unije za domačo oskrbo.Gre za nadgradnjo sistema e-oskrbe, ki so jo v Telekomu Slovenije začeli razvijati pred dobrima dvema letoma.

oskrba na daljavo, Telekom
Novice Oskrba na daljavo: neprecenljiv prispevek za lepšo in varnejšo jesen življenja
oskrba na daljavo, Telekom
Novice Z majhnim vložkom občin do varne starosti občanov in prihrankov zdravstvene blagajne
Ne spreglejte