Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
16. 1. 2018,
15.24

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,70

5

Natisni članek

bitcoin kriptokovanci Ethereum kriptovaluta Insurepal

Torek, 16. 1. 2018, 15.24

6 let, 3 mesece

Izjemno: Slovenci v manj kot minuti in pol zaslužili 18 milijonov dolarjev

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,70

5

Slovensko zavarovalniško startup podjetje InsurePal je danes izvedlo javno prodajo svojih kriptožetonov oziroma svoje digitalne valute. Cilj je bil zbrati 18 milijonov dolarjev oziroma 14,7 milijona evrov v kriptovaluti ethereum, dosegli pa so ga v eni minuti in 20 sekundah.

Ekipa podjetja InsurePal | Foto: Insurepal/Arhiv podjetja Ekipa podjetja InsurePal Foto: Insurepal/Arhiv podjetja

Tako imenovani ICO, to je javna ponudba kriptožetonov, je podjetje InsurePal izvedlo z namenom pridobivanja kapitala za razvoj inovativne zavarovalniške platforme, ki bo temeljila na blockchainu oziroma tehnologiji veriženja podatkovnih blokov.

Na javni ponudbi je bil kupcem danes na voljo 201 milijon kriptožetonov IPL po ceni 0,1 ameriškega dolarja za žeton, kupiti pa jih je bilo mogoče s kriptovaluto ethereum oziroma ether.

Javne ponudbe kriptožetonov bi bilo konec 5. februarja, a podjetju InsurePal ne bo treba čakati do takrat, saj so bili žetoni razprodani v eni minuti in dvajsetih sekundah.  | Foto: Facebook Javne ponudbe kriptožetonov bi bilo konec 5. februarja, a podjetju InsurePal ne bo treba čakati do takrat, saj so bili žetoni razprodani v eni minuti in dvajsetih sekundah.  Foto: Facebook

InsurePalova javna ponudba kriptožetonov, ki je je bilo konec bliskovito, se v primerjavi s podobno uspešnimi uvršča med najhitrejše v zadnjem letu (preverite tole povezavo za primerjavo), je pa tudi do zdaj najuspešnejši slovenski ICO. 

Kakšne so prednosti uporabe tehnologije blockchain v zavarovalništvu

Novo platformo za sklepanje zavarovanj želijo v podjetju InsurePal razviti zato, ker bo omogočila popolno transparentnost poslovanja in razbremenitev določenih področij poslovanja, ki so v zavarovalništvu danes stalnica.

Pristop z uporabo tehnologije veriženja podatkovnih blokov bo dober tako za zavarovanca kot zavarovalnice, so prepričani v podjetju InsurePal. Zavarovanec bo deležen bolj prilagojene in predvsem cenejše storitve, zavarovalnica pa bo med stranke lažje pridobila najmanj tvegan segment zavarovancev in se izognila morebitnim poskusom zavarovalniških goljufij. 

V podjetju InsurePal tudi verjamejo, da lahko s platformo, ki bo temeljila na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, vsaj malce vplivajo na razvoj zavarovalniške industrije, ki je po njihovem mnenju ena najbolj okorelih gospodarskih panog in se že desetletja na vso moč upira spremembam. | Foto: Facebook V podjetju InsurePal tudi verjamejo, da lahko s platformo, ki bo temeljila na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, vsaj malce vplivajo na razvoj zavarovalniške industrije, ki je po njihovem mnenju ena najbolj okorelih gospodarskih panog in se že desetletja na vso moč upira spremembam. Foto: Facebook

Kaj bodo naredili z denarjem

Podjetje InsurePal bo del pridobljenih sredstev - teh je, če jih iz kriptovalute ether preračunamo v evre, kar 14,7 milijona - porabilo za razvoj zavarovalniške platforme, potrebujejo pa jih tudi za nadaljnje širjenje svoje znamke po družbenih omrežjih, pridobivanje različnih regulativnih dovoljenj in predvsem sklepanje mednarodnih poslovnih partnerstev.

ICO je bil šele začetek, načrtujejo namreč tudi globalno širitev znamke InsurePal.

V podjetju InsurePal (na fotografiji ob praznovanju uspešne javne ponudbe kriptožetonov) so tudi prepričani, da je na področju zavarovalništva, osnovanega na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, za zdaj še velik potencial, saj prave konkurence pravzaprav nimajo.  | Foto: Insurepal/Arhiv podjetja V podjetju InsurePal (na fotografiji ob praznovanju uspešne javne ponudbe kriptožetonov) so tudi prepričani, da je na področju zavarovalništva, osnovanega na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov, za zdaj še velik potencial, saj prave konkurence pravzaprav nimajo.  Foto: Insurepal/Arhiv podjetja

"Usmerjeni smo v prihodnost, saj si želimo v čim krajšem času postati polno operativni in v naslednjih šestih mesecih razvoj spraviti tako daleč, da platformo ponudimo trgu. Pilotni projekt bo potekal v Veliki Britaniji, kjer smo že opravili pogovore z regulatorjem in deloma tudi sestavili ekipo," je povedal direktor in soustanovitelj InsurePala Matjaž Peterman ter dodal, da stremijo k širitvi platforme po celotni Evropi in kasneje tudi v ZDA


Preberite tudi:

V manj kot petih minutah ekipa Viberate zbrala več kot 10 milijonov dolarjev

Ne spreglejte