Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 2. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

FreeBuds Lipstick Watch GT 3 telefon Huawei P50 Pro Huawei PR članek

Petek, 11. 2. 2022, 7.00

2 leti, 1 mesec

Izjemen dosežek: Huawei P50 Pro prikaže barve, kot jih vidi vaše oko

Oglasno sporočilo

Serija pametnih telefonov Huawei P se je vedno odlikovala po obliki in fotografski vsestranskosti, toda to ne pomeni, da zaradi tega na drugih področjih zaostajajo. Huawei P50 Pro ima namreč ravno tako vrhunski in na robovih ukrivljen zaslon.

Huawei_P50-01_1200x800 | Foto:

Zaslon True-Chroma nudi izjemen barvni razpon, globino in natančnost. Prilagodljivi zaslon OLED namreč podpira barvno lestvico P3, medtem ko natančno umirjanje zagotavlja barve, ki so objektivno in subjektivno skladne s človeškim vidom. Poleg tega tehnologija HDR in sposobnost prikaza kar 1,07 milijarde barv omogočata spreminjanje barv in kontrastnega razmerja za zvesto poustvaritev izvornega videza prikazane vsebine.

Podpora lestvice P3 za realistične barvne podrobnosti

Zaslon pametnega telefona Huawei P50 Pro podpira širok barvni razpon P3, enega od standardov naprav za digitalno predvajanje filmov, s čimer omogoča boljše izražanje barv. V primerjavi z barvnim razponom sRGB, vsebuje več odtenkov zelene in rdeče barve, zato sta prikazani ostreje in bližji barvam, kot jih zazna človeški čut vida. 100-odstotni prikaz lestvice P3 praktično pomeni 96-odstotni prikaz razpona NTSC, medtem ko 100-odsotna podpora lestvice sRGB zajame le 71 odstotkov NTSC. Razpon P3 je ravno tako za 25 odstotkov širši od sRGB. Po zaslugi teh lastnosti zaslon P50 Pro popolnoma obnovi resnične barve in zmanjša razliko med tem, kar je sposoben prikazati, in kako na svet gledajo človeške oči. Zaslon novega pametnega telefona je sicer sposoben prikazati 100 odstotkov razpona sRGB in skoraj 100 odstotkov P3.

Huawei je tehnologijo širokega barvnega razpona P3 uporabil v fotografiranju, snemanju zaslona, prikazu videa, skupni rabi vsebin in igranju iger, za barvno ujemanje vsebin, ne glede na to ali te podpirajo lestvico sRGB ali P3. Zaradi sistemske tehnologije upravljanja barv ravno tako ne bo težav s kromatično aberacijo in barvno natančnostjo, ki se običajno kažeta v pretirano svetlih ali šibkih barvah. Uporabniki pametnega telefona Huawei P50 Pro lahko zato uživajo v najbolj poglobljeni vizualni izkušnji in resničnih barvah, ne glede, kaj na svoji napravi počnejo.

P50 Pro & P50 Pocket_People Horizontal | Foto:

V nastavitvah Huawei P50 Pro podpira dva barvna načina, standardni in živi, ki ustrezata prilagodljivemu razponu sRGB/P3. Privzeto je nastavljen standardni, medtem ko fotografski del fotografije in videoposnetke zajema s širšim razponom P3. Njihovo barvno širino podpira sistemska aplikacija fotoalbum in nekatere aplikacije drugih razvijalcev.

Huawei P50 Pro je prejel standard CIE 2015 10° popravljanja belih pik na zaslonu. Ob upoštevanju luminiscenčnega materiala in spektra luminiscence zaslona prilagodi optimalno razmerje osnovnih barv RGB s spektrom standardnega vira dnevne svetlobe D65. Z odpravljanjem napak na spektralni ravni zaslon OLED z ozkim spektrom nudi subjektivne in objektivne barvne zmogljivosti standardnega zaslona, da zagotovi za človeški vid doslednejšo barvno izkušnjo. Huaweievi inženirji so namreč preučili in analizirali tehnologijo luminiscence in spektralnih značilnosti profesionalnih monitorjev, pametnih telefonov, tablic in drugih naprav z zaslonom ter izvedli več krogov preverjanj, preden so dobili funkcijo ujemanja barv, prilagojeno človeškemu vidu. Hkrati so uporabili stroge standarde umirjanja zaslona v procesu izdelave naprave, kjer za vsakega upoštevajo 4.913 prilagojenih parametrov, ki zagotavljajo pravilnost barv ΔE<0.8. Praktično to pomeni, da boste težko zaznali barvno odstopanje, in zato je zaslon pametnega telefona P50 Pro primeren tudi za profesionalno obdelavo fotografij.

Več kot milijarda barv za živo sliko HDR

Pametni telefon Huawei P50 Pro na kanalu vsake od treh osnovnih barv (rdeča, modra in zelene) doseže 1.024 barv (10-bitni zapis), zato je zaslon sposoben prikazati več kot milijardo barv. Barvni prostor je zaradi tega bogatejši in na zaslonu med prehodi ne bo očitnih porazdeljenih barvnih pasov. Ravno tako so prikazane barve prijetnejše, bogatejše, enakomernejše, medtem ko ni opaziti nagnjenosti k barvnim napakam. 

MKT_P50 Pro_CMF SHOTS_16_9_Cocoa Gold_2 _without logo | Foto:

Zaslon poleg tega podpira visok dinamični razpon (HDR) in je sposoben s podporo kontrastnega razmerja 30.000.000 : 1 poudariti temne prizore in prikazati podrobnosti v plasteh. Prav tako lahko poveča svetilnost določenih območij, da poudari podrobnosti na vseh delih fotografije ali videoposnetku ter izboljša splošen vizualni učinek.

1,07 milijarde barv prinaša boljšo barvno reprodukcijo in prikaz bližje človeškemu vidu. V prizorih z zahtevnejšim dinamičnim razponom, kjer so prizori sončnega vzhoda ali zahoda z zahtevnejšimi barvnimi prehodi, je uporaba standardnega barvnega razpona P3 za ustvarjanje fotografij in videoposnetkov ugodnejša. Zaradi tolikšnih sposobnosti so barvni prehodi gladki in bolj naravni, medtem ko bogastvo barv resnično omogoča reprodukcijo naravnih barv oziroma takšnih, kot jih vidijo naše oči.

Zahvaljujoč tehnologiji HDR so toni slike na zaslonu pametnega telefona Huawei P50 Pro povečani, kar omogoča prehode med hladnimi in toplimi barvami. Ne samo, da so zato barve živahnejše, ampak je takšne cela slika, medtem ko so barve čistejše in globlje. Vsaka raven svetlosti vsebuje v resničnem svetu različne barve, in zahvaljujoč tehnologiji HDR je svetilnost zaslona boljša, medtem ko je po zaslugi barvnega razpona P3 in 10-bitnega zapisa sposoben prikazati bogate barve. Vizualne informacije so z več barvnimi plastmi bolje predstavljene in tudi predmeti so jasnejši.

Tehnologija HDR spreminja barve in kontrastno razmerje v vsakem kadru ter samodejno prilagaja barve in podrobnosti za dinamični posnetek. S tem zagotovi, da zaslon pametnega telefona Huawei P50 Pro pravilno prikaže dinamiko kadra in v največji mogoči meri ohranja podrobnosti.

Huawei_P50_16x9-12 | Foto:

Na podlagi rezultatov dolgoletnih raziskav in razvoja ter dobrega poznavanja potreb uporabnikov je Huawei predstavil pametni telefon P50 Pro s široko barvno paleto, prikazom 1,07 milijarde barv in popolnoma novo tehnologijo upravljanja barvne globine. Zaradi tega zaslon prikazuje živahne barve, obnavlja podrobnosti na slikah in si prizadeva obnoviti prvotne barve, kot jih vidimo z očmi. Tako nudi resnične in naravne barve ter vrhunsko vizualno izkušnjo, ne glede na uporabo telefona in svetlobne razmere.

Bogat ekosistem naprav

Huawei je sicer serijo telefonov P50, ki jo sestavljata Huawei P50 Pro in P50 Pocket, nedavno predstavil v Sloveniji. Telefona se tako pridružujeta širokemu naboru drugih naprav Huawei, ki so na voljo pri nas. Najprej sta tu telefona srednjega cenovnega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jima sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT in brezžične slušalke FreeBuds Lipstick, ki so tudi odličen modni dodatek.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

 Naročnik oglasne vsebine je Huawei. 

Ne spreglejte