SiolNET. Digisvet Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Instagram zgolj na Androidu zabeležil že več kot milijardo prenosov

0,15

termometer

Selena Gomez
Foto: Instagram

Elitnemu klubu aplikacij z več kot milijardo prenosov v spletni tržnici Google Play za mobilne naprave z operacijskim sistemom Android se je kot 19. v vrsti pridružil Instagram.

Število prenosov sicer ni neposreden odraz števila uporabnikov Instagrama, saj imajo po eni strani mnogi uporabniki nameščen Instagram na več kot eni mobilni napravi, po drugi pa Android zagotovo ni edini operacijski sistem, na katerem uporabljajo Instagram. Število uporabnikov Instagrama je ocenjeno nekje na 500 milijonov, operacijski sistem Android pa ima 1,4 milijarde uporabnikov.

Facebookova prevlada, zlasti v mobilnem svetu

Instagram je v lasti Facebooka, kar pomeni, da ima podjetje Marka Zuckerberga pod svojo taktirko dve največji svetovni družbeni omrežji. Pred Instagramom so več kot milijardo prenosov iz tržnice Google Play dosegle še kar tri aplikacije iz iste hiše, in sicer Facebook, WhatsApp in Messenger. Facebook se je pred kratkim pohvalil, da njegovo istoimensko omrežje vedno več uporabnikov spremlja na mobilnih napravah – 1,57 milijarde uporabnikov mesečno ali 20 odstotkov več kot leto prej.

Katere aplikacije so rekorderke glede števila prenosov in prihodkov v spletni tržnici Google Play? Preverite tukaj!

Selena Gomez: več kot 96 milijonov sledilcev

Trenutno ima na Instagramu največ sledilcev 23-letna igralka in pevka Selena Gomez, ki pravi, da nima medijskega svetovalca in da si niti ni preveč prizadevala, da bi dosegla to titulo. Ima 96,2 milijona sledilcev, nekateri viri navajajo, da ima Gomezova tudi primat avtorice najbolj všečkane fotografije: njena fotografija, posneta 25. junija, ima do danes dobrih 5,4 milijona všečkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin